In luna decembrie a fiecarui an ,peste 3000 de comunitati din intreaga lume celebreaza “World AIDS day” avand ca scop lupta impotriva discriminarii persoanelor seropozitive. In ultimii ani, termenii “boala cu transmitere sexuala” si HIV/SIDA au devenit din ce in ce mai prezenti pe buzele oamenilor,dar, desi au devenit mai constienti de pericolul reprezentat de aceste afectiuni, inca exista un nivel redus de informare asupra acestora, fiind chiar un subiect rezervat categoriilor de varsta trecute de perioada adolescentei

Proiectul este de o importanta majora in societatea romaneasca actuala, date fiind lipsa orelor de educatie sexuala in scoli si fenomenul stigmatizarii si discriminarii persoanelor seropozitive, fapt ce se datoreaza in principal dezinformarii.
Obiectivele proiectului :
-informarea populatiei cu privire la HIV/SIDA
-constientizarea pericolului reprezentat de bolile cu transmitere sexuala
-sa combata, prin oferirea de informatii medicale corecte, discriminarea si stigmatizarea persoanelor infectate cu HIV
-sa creasca gradul de incredere a populatiei in viitorii medici prin maniera de abordare

Proiectul “World AIDS day” (Ziua Mondiala SIDA) se va desfasura in data de 3 decembrie. Se vor ocupa de acest proiect studentii voluntari de la Facultatea de Medicina si Farmacie Oradea, din cadrul Asociatiei Studentilor Medicinisti Oradea (ASMO) de pe Departamentul pentru Sanatate Sexuala si Reproductiva inclusiv HIV/SIDA (SCORA) in colaborare cu Directia de Sanatate Publica (DSP) Bihor.
Prima activitate va fi avea loc in data de 3 decembrie de la ora 11:00 in parcul 1 decembrie (la statuie) – un flashmob – vom face o fundita umana in semn de solidaritate cu persoanele seropozitive HIV.
Iar intre orele 11:30 – 15:00 – campanie stradala de informare privind prevenirea transmiterii HIV si promovare a testarii voluntare – Str. Republicii si in caminele studentesti
In cadrul Directiei de Sanate Publica(DSP) Bihor se vor efectua teste gratuite pentru HIV. Orădenii care vor să-şi facă gratuit testele se pot adresa laboratorului de la etajul I al DSP Bihor, de luni pana vineri de la ora 8.00 la 12.00, recoltările făcându-se de la 8.00 la 10.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam