În România, cancerul de sân se află pe primul loc din punct de vedere al incidenței, dar și pe primul loc din punct de vedere al mortalității pentru că foarte multe femei nu conștientizează pericolul sau nu ajung la timp la medic ca să se poată vindeca.În România sunt diagnosticate în fiecare an în jur de 10.000 de paciente cu cancer de sân avansat și foarte multe nu supravieţuiesc pentru că sunt diagnosticate în stadii avansate ale bolii.

Românii trebuie să conştientizeze că multe dintre tipurile de cancer, printre care şi cancerul la sân, au şanse mari de vindecare dacă sunt depistate în fază incipientă. Pentru a răspunde acestor nevoi de informare și conștientizare, ca în fiecare an, organizația de femei a PNL Oradea organizează joi, 1 octombrie, o acțiune complexă la care invită toate persoanele interesate de această tematică, acțiune care se va desfășura după cum urmează:

· Orele 17-20 – pe Str. Republicii, Distribuirea de 500 de fluturași informativi pe baza cărora, femeile vor beneficia de consultaţie gratuită şi o reducere de 25% din costul mamografiei sau ecografiei mamare în cadrul Centrului medical Transilvania Imagistica Oradea de pe Str Roman Ciorogariu, partenerul nostru în proiect.

· Orele 18-19:30 – la Sala Florica Ungur (fosta Arlus), Dezbatere pe tema cancerului de sân si a Proiectului de lege a prevenției în sănătate, pe care PNL îl va depune la Parlament în curând, proiect la care așteptăm încă sugestii de îmbunătățire. Participanții vor afla lucruri deosebit de utile si vor putea dialoga cu medici și psihologi, specialiști în oncologie, radiologie, nutriție, endocrinologie, etc

· Orele 19:00- 21:00 – Iluminarea Teatrului Regina Maria în roz, simbolul luptei împotriva acestui tip de cancer, distribuirea de fluturași informativi și de fundițe roz.

Vă așteptăm cu drag!

Florica Cherecheș

Co-Președinte OFL Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam