În această dimineaţă, cu ocazia Zilei Internaţionale a Sportului, Liceul cu Program Sportiv ”Bihorul” în parteneriat cu Primăria Oradea a organizat pe platoul din Piaţa Unirii o acţiune de promovarea a sportului în rândul populaţiei.
La acest eveniment au participat aproximativ 70 de copii, elevi-sportivi, reprezentând toate secţiile liceului: atletism, baschet, fotbal, scrimă, judo, gimnastică ritmică, volei, lupte, handbal şi înot.
Din partea Primăriei Oradea a fost prezent viceprimarul Huszar Istvan.
”Primăria Oradea susţine sportul şi performanţa în sport prin Programul Campionii Viitorului, program dedicat sportivilor între 10 – 20 de ani. Totodată, avem documentaţia depusă la Compania Naţională de Investiţii pentru construirea unui bazin didactic de înot în curtea Liceului cu Program Sportiv Bihorul. Tot în vecinătatea liceului, urmează să se construiască sala polivalentă, astfel încât vom avea aici o adevărată zonă de pregătire sportivă”, a spus viceprimarul Huszar Istvan.
În cadrul evenimentului din această dimineaţă, pe parcursul a două ore, elevii îmbrăcaţi în echipament sportiv au făcut demonstraţii libere în Piaţa Unirii, jucând tenis, fotbal, handbal sau făcând antrenamente de gimnastică, lupte sau scrimă.
”Noi dorim să promovăm sportul în rândul populaţiei municipiului Oradea, atât sportul de masă, cât şi sportul de performanţă. Beneficiile pe care le aduce practicarea sportului zi de zi nu pot fi măsurate în cuvinte, ele se simt în starea de sănătate a individului. În ultimii cinci ani, Liceul Sportiv a obţinut 887 de medalii la campionatele naţionale şi internaţionale, avem sportivi prezenţi la loturile naţionale şi participanţi la campionatele europene, mondiale şi jocurile olimpice”, ne-a declarat directorul adjunct al Liceului cu Program Sportiv ”Bihorul”, dl. Stance Lucian.
În ataşament găsiţi o galerie foto cu imagini de la activităţile sportive desfăşurate azi în Piaţa Unirii.

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam