Ziua a cincea de festival va debuta cu ultima întâlnire a iubitorilor de critică teatrală în cadrul workshop-ului susţinut de lector dr. Raluca Sas Marinescu, un workshop interactiv, în care fiecare participant este invitat să pătrundă în tainele spectatorului profesionist, să înveţe cum să privească un spectacol din perspectiva unui spectator avizat şi cum să scrie despre teatru. Atelierul de dramaturgie şi critică literară se va desfăşura la Sala Studio Arcadia, de la ora 16:00.
În continuare veţi putea urmări spectacolul „Seara de Ajun”, o producţie a Teatrului Regina Maria din Oradea, în regia lui Ovidiu Caiţa. „Seara de ajun” este o tragi-comedie care, pornind de la pretextul unor clişee comerciale legate de Crăciun, dezvăluie o cu totul altă realitate decât cea idealizată de mirajul sărbătorii, şi anume: aceea a oamenilor deziluzionaţi. În ciuda acestui substrat tragic, personajele sunt conturate comic, iar conflictul în jurul căruia gravitează întreg subiectul are la rândul său o notă ilară. Spectacolul face parte din secţiune Consurs a Festivalului de Teatru Scurt şi se va juca la Moara Răsărit, de la ora 18:00.
Următoarea reprezentaţie este un spectacol cu tradiţie, aplaudat şi iubit de public, care se joacă de mai bine de 10 ani: „Gaiţele”, regizat de Alexandru Dabija la Teatrul Odeon din Bucureşti. Distribuţia este formată din personalităţi ale teatrului românesc, dintre care amintim pe Dorina Lazăr, Carmen Tănase, Ionel Mihăilescu, Constantin Cojocaru, Pavel Bartoş. Reprezentaţia va avea loc la Sala Mare, de la ora 19:00.
Seara continuă cu un spectacol care face parte din secţiunea Concurs a FTS, „Eşti un animal, Viskovitz!”, regizat la Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea de Tudor Lucanu. Spectacolul prezintă povestea vieţii lui Viskovitz, un „animal” care descoperă viaţa, care este în căutarea propriei identităţi şi care se confruntă cu poveşti de dragoste ieşite din comun. În întreg periplul său identitar, Viskovitz se metamorfozează în animale diferite, destăinuind o poveste tragi-comică despre condiţia animalului pe care îl întrupează. Reprezentaţia va avea loc de la ora 20:00, la Casa de Cultură a Sindicaelor.
În încheierea celei de-a cincea zile a festivalului, vă invităm la Scena Mobilă din Piaţa Regele Ferdinand, de la ora 21:00, pentru a aplauda încă o dată spectacolul care a câştigat anul trecut, la Festivalul de Teatru Scurt, premiul pentru Cel mai bun spectacol şi premiul pentru Cea mai bună scenografie.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului de luni până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742.
Vă aşteptăm la teatru!
__________________________________________________
Florina Rus
secretar literar
Teatrul Regina Maria
email: presa@teatrulreginamaria.ro
website: teatrulreginamaria.ro
tel: 0752 598 805

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam