Fundația Comunitară Oradea și SmartFin Consulting anunță organizarea evenimentului “ZILELE INOVĂRII PENTRU IMM-URI / SME INNOVATION DAYS” ce va avea loc în perioada 19-20 iunie 2015 la Hotel Double Tree by Hilton din Oradea.
Scopul evenimentului este descoperirea avantajelor utilizării conceptului de “inovare deschisă”, urmărind astfel transpunerea acestor informații într-un conținut adaptat ce va fi prezentat in cadrul conferinței pe teme de inovare.
Cercetările existente asupra economiilor în curs de dezvoltare au arătat că IMM-urile au de obicei rolul de catalizatori ai creșterii economice. În plus, firmele mici, care colaborează cu parteneri externi pentru lansarea de produse noi sau servicii, utilizând modele de afaceri cu deschidere spre piaţa externă, sunt mult mai adaptabile și mai puternic competitive decât omoloagele lor. Prin urmare, ele contribuie mai eficient la creștere economică și bunăstare. Dar de ce această tranziție de la acte individuale la colaborări pentru și prin inovaţie nu este posibilă pentru toată lumea? Din cauza lipsei sentimentului de urgenţă, know-how-ului sau a diferitelor obstacole de-a lungul drumului. Și acesta este punctul în care intervenim noi.
La sfârșitul anului 2014, Grupul de Strategie si Management al Inovării (IM) de la Universitatea Hasselt, Belgia, în colaborare cu Fundația Comunitară Oradea și Smartfin Consulting a iniţiat un proiect al cărui scop a fost de a identifica cât de importante sunt aceste obstacole. Astfel, un eșantion reprezentativ de IMM-uri din România, Ungaria, și Slovacia au fost chestionate cu privire la principalele lor probleme în colaborarea pentru inovaţie. Concluziile au format un raport ale cărui rezultate vor fi prezentate în cadrul conferinței noastre, Zilele Inovării pentru IMM-uri 2015.

Organizatorii acestui eveniment sunt Fundația Comunitară Oradea, “Strategy and Innovation Management (IM) Group” de la Universitatea Hasselt Belgia, Smartfin Consulting SRL – Oradea, cu sprijinul Enterprise Europe Network, Double Tree by Hilton, Autonom Rent a Car și Camera de Comerț și Industrie Bihor. Sponsor financiar principal al evenimentului este Unicredit Țiriac Bank.
Mai multe detalii găsiți pe site-ul Fundației Comunitare Oradea și pe pagina de Facebook a evenimentului accesând urmatoarele link-uri:
http://www.fundatiacomunitaraoradea.ro/activitatile-fundatiei/sme-innovation-days/
https://www.facebook.com/events/633203346780149/
Contact: Claudia Abrudan
Director Executiv Fundatia Comunitara Oradea
Tel: 0743 295486
E-mail: director@fundatiacomunitaraoradea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam