Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România organizează vineri, 24.10.2014, începând cu ora 10:00 Simpozionul studenților slovaci din universitățile din România, acțiunea organizată în parteneriat cu Universitatea din Oradea.
Evenimentul se va desfășura la biblioteca Universității, unde studenții slovaci vor prezenta diferite materiale pe tema ”Personalități care au marcat evoluția comunității slovace din România”.

Sâmbătă, 25.10.2014 activitățile Uniunii Democratice a Slovacilor și Cehilor din România vor continua în parcul Nicolae Bălcescu din Oradea, începând cu ora 10:00, unde se va desfășura acțiunea „Zilele culturii slovace”, acțiune în cadrul căreia se va desfășura un concurs gastronomic de mâncăruri specifice slovace dar și un program cultural în care ansamblurile folclorice slovace din localitățile Valea Cerului, Borumlaca, Vărzari și Budoi vor prezenta dansuri și cântece populare.
Acțiunea este organizată în parteneriat du Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României și este finanțată și de Primăria Municipiului Oradea.

Invităm pe această cale pe toți cei interesați de cultura și tradițiile slovace să se bucure alături de noi de un eveniment demn de a promova aceste valori a comunității slovace din Bihor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam