Buna ziua tuturor,

În perioada 16-20 aprilie se împlinesc 97 de ani de la intrarea Armatei Române, condusă de generalul Traian Moșoiu, în județul Bihor, eveniment ce a marcat alipirea la România a ultimei provincii, împlinind astfel Hotărârea Marii Adunări Naționale de la Alba-Iulia din 1 Decembrie 1918. Ulterior, in 20 aprilie 1919, trupele române au intrat în Oradea.
Cu aceasta ocazie Consiliul Judetean Bihor a organizat incepand cu anul 2014 o serie de evenimente ce sa marcheze acest moment important al istoriei noastre, evenimente ce s-au desfasurat sub egida Zilelor Bihorului.

In acest an, evenimentele ce se desfasoara sub egida Zilelor Bihorului incep de astazi 7 aprilie si vor dura pana in data de 20 aprilie.
Aceste evenimente sunt organizate de Consiliul Judetean Bihor in colaborare cu primariile municipiilor Oradea, Beius si Salonta si a orasului Alesd, cu contributia Muzeului Tarii Crisurilor, Teatrului Regina Maria, Bibliotecii Judetene Gheorghe Sincai, Ansamblului artistic profesionist Crisana, Trupei Arcadia, Garnizoanelor Oradea si Beius, Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bihor si a filialei Bihor a Asociatiei Nationale Cultul Eroilor Regina Maria.
Cu aceasta ocazie invitam toti locuitorii judetului Bihor sa ia parte la aceste manifestari.
Atasat se regaseste programul evenimentelor sub egida Zilelor Bihorului 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam