Compania locală SkyWeb, specializată în dezvoltarea de soluții software inteligente pentru platforma Android a lansat la începutul acestei săptămâni WordsMatrix, cea mai nouă aplicație gratuită din categoria jocurilor de inteligență pentru testarea vocabularului.

Reprezentanții dezvoltatorului local de soluții online au arătat că în urma studiilor realizate la nivel mondial, cel mai nou trend în privința jocurilor pentru telefoanele mobile și tablete este reprezentat de aplicațiile pentru testarea perspicacității bazate pe cunoștințele de vocabular.

Jocurile de inteligență de tipul cuvintelor încrucișate și integramelor reprezintă una dintre cele mai răspândite variante de exerciții mentale din lume. În România, careurile de cuvinte încrucișate sunt publicate permanent, atât în presa centrală, cât și în reviste specializate dedicate acestor tipuri de probleme.

Aplicația WordsMatrix invită fiecare utilizator care o descarcă pe propriul dispozitiv mobil, telefon sau tabletă să descopere cuvântul cu un număr specificat de litere din care îi este indicată doar prima literă. Astfel, pe măsură ce jucătorul ghicește literele care fac parte din cuvântul respectiv, acestea îi sunt indicate, pentru a putea completa corect cuvântul contra timp.

Jucătorii își vor putea testa cunoștințele de vocabular, atât în limba română, cât și în engleză. În perioada următoare va fi dezvoltat și un modul care să conțină cuvinte în limba franceză și în spaniolă.

Aplicația WordsMatrix este disponibilă gratuit în Google Play
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.skywebdesign.wordsmatrix.

Până la începutul lunii martie, aplicația Words Matrix va fi disponibilă și pentru utilizatorii dispozitivelor Apple, astfel încât va putea fi descărcată și din iTunes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam