Asociaţia Pentru Educaţie şi Siguranţă Rutieră (ESR) vă invită marţi, 31 martie 2015, începând cu ora 10:00, să participaţi la conferinţa de lansare a proiectului pilot intitulat “Viaţa după doliu” ce va avea loc la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, sala de conferinţe. De asemenea, acesta va fi inaugurat în principalele oraşe din judeţ cu sprijinul autorităţilor locale.
Proiectul pe care îl propunem este o campanie de informare cu scopul de a atrage atenţia cu privire la victimizarea prin accidente rutiere şi consecinţele de ordin psihologic ale acestora. Prin elaborarea şi distribuţia de materiale promoţionale (afişe şi pliante, crearea de clipuri informative, conferinţe tematice, etc.) urmărim informarea victimelor accidentelor rutiere şi aparţinătorilor acestora despre accesul pe care îl pot avea la servicii de evaluare şi intervenţie psihologică de specialitate.
Este o realitate faptul că, în urma accidentelor rutiere, victimele traversează perioade în care impactul psihic al accidentului este foarte puternic. Mai mult, aparţinătorii victimelor, nu de puţine ori copii sau tineri, trec prin anumite etape care sunt marcate de distres şi/sau de alte modificări la nivelul stării emoţionale. Cu ajutorul unor intervenţii psihologice clinice adaptate, impactul psihic negativ al accidentului, respectiv al pierderii, va avea consecinţe mai reduse ca intensitate asupra individului, în special a celor aflaţi la vârste fragede, uşor impresionabili.
Nu în ultimul rând, scopul educativ al campaniei noastre se referă inclusiv la schimbarea mentalităţilor cu privire la utilizarea serviciilor psihologice, încurajând accesarea acestora atât timp cât este nevoie pentru ameliorarea consecinţelor psihice urmare a accidentelor rutiere ce generează disconfort psihic.

Cristian Ştefan Vasile
Preşedinte AESR
Tel: 0745.062.626

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam