Complexul “Muzeul Țării Crișurilor” organizează expoziția Memoria imaginii, al cărei vernisaj va avea loc joi, 2 aprilie 2015, ora 17.30, la Palatul baroc (B-dul Dacia nr.1-3). Este un proiect expozițional al Muzeului Ţării Crişurilor, propus de muzeografa Milena Augusta Pop, în calitate de curator, şi care implică patru pictori contemporani, aparţinînd unor generaţii diverse, dintre care trei sînt orădeni (Ioan Aurel Mureșan, Ioan Augustin Pop, Teofil Știop) şi unul din Cluj-Napoca (Ioan Popdan).
Din statement-ul proiectului expozițional reiese că: „Aici nu avem însă de a face cu o echivalență de sensuri, ci de o proiecție a ideii de pictură într-un plan metafizic, alteori critic sau investigativ la adresa realității curente. Imaginea este astfel pictura în desfășurarea ei criptică, dar autentică, fantezistă, dar unică, socială și veridică, critică și personală.”
La vernisaj vor fi prezenţi artiştii plastici participanţi la proiect, precum şi cei care s-au implicat, din partea muzeului, la organizarea manifestării expoziţionale.
Expoziţia va putea fi vizitată între 2 – 26 aprilie, iar preţul de intrare este de 2 lei pentru copii şi 4 lei pentru adulţi.

Vă mulţumim!
Conducerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam