Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Oradea – P.T.F Borş au depistat şi predat autorităţilor competente doi cetăţeni români care figurau în bazele de date ca fiind urmăriţi general, alerte emise de autorităţile române pentru diferite infracţiuni.

* În data de 25.01.2016, ora 10.52, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român Petru C., în vârstă de 38 de ani din judeţul Suceava, pasager într-un autoturism înmatriculat în România.
Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul figurează ca fiind “căutat în vederea arestării şi predării sau extrădării”, alertă emisă de România la data de 21.01.2016. Astfel, s-a stabilit că pe numele bărbatului este emis un mandat de arestare, acesta având de executat o pedeasă cu închisoarea de 3 luni pentru săvârşirea infracţinii de înşelăciune.
* Două ore mai târziu, la acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasager într-un autoturism, cetăţeanul român Constantin P., în vârstă de 26 de ani, din judeţul Bihor.
La control, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul este urmărit general, pe numele lui fiind emis, în urmă cu 18 zile, de către autorităţile române, un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă.
Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor doi bărbaţi, aceştia fiind predaţi unor echipe de poliţişti din cadrul I.P.J. Bihor, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Purtător de cuvânt:
Comisar şef de poliţie BONDAR LAURA BEATRICE
Tel :0259-401400; 0747/279118
Email: presa.ijpfbihor@mai.gov.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam