În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Oradea de marţi, 8 septembrie, consilierii locali vor discuta aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie și a indicatorilor tehnico-economici rezultaţi din documentația de avizare a lucrărilor de intervenție pentru obiectivul de investiţie „Reabilitare strada Barcăului, tronson situat între strada Lipovei şi strada Oneştilor”.
Strada Barcăului din cartierul Ioșia are două brațe, care cuprind momentan sediile unor firme și depozite. Brațul dintre străzile Oneștilor și Lipovei este într-o stare tehnică precară, neavând soluționată scurgerea apelor pluviale.
Direcția Tehnică propune pe acest tronson reabilitarea carosabilului, a trotuarelor și acceselor, cu soluționarea inclusiv a colectării și evacuării apelor pluviale. De-a lungul străzii se propune amenajarea de locuri de parcare pentru riverani, se va realiza o girație cu strada Greierului și se va realiza extinderea sistemului de iluminat public existent pe stâlpi metalici noi, cu aparate de iluminat cu lămpi de 150 W. Se vor monta 6 stâlpi metalici de iluminat complet echipați, care vor avea o înălțime de 10 m (2 buc. pe noua strada a Barcăului și 4 buc. în noul sens giratoriu) și se relocă 2 stâlpi existenți.
Necesitatea și oportunitatea realizării investiției a fost justificată în cadrul documentației de avizare a lucrărilor de intervenție elaborate de SC NV Construct SRL Cluj-Napoca, prin următoarele:
– asigurarea îmbunătățirii conexiunii cu rețeaua de străzi din municipiu;
– economisirea timpului de deplasare și a carburanților;
– reducerea costurilor de operare a autovehiculelor;
– îmbunătățirea capacității portante și a siguranței circulației.
Totodată, prin această lucrare se va asigura un trafic rutier în condiții crescute de siguranţă și confort și se asigură posibilitatea de acces, în condiții optime, a mijloacelor de intervenție rapidă în caz de nevoie (pompieri, salvare, poliţia etc.) și a mijloacelor auto pentru transportul public.
Valoarea totală a proiectului este de 4.698,094 mii lei (1.064,917 mii euro), iar durata de realizare a investiției este de 9 luni.
În cazul în care se aprobă această propunere, finanţarea obiectivului de investiţie se va face din fondurile bugetului local sau din alte surse legal constituite, conform listelor obiectivelor de investiţii cu finanţare parţială sau integrală de la buget ale municipiului Oradea, aprobate potrivit legii.

Cu stimă,
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam