Vineri, 20 martie, ora 17, Librăria Humanitas din Oradea Florin Ardelean lansează volumul al doilea al romanului FOLIE A TROIS – IVONA

Scriitorul, Florin Ardelean, se pregăteşte să-şi lanseze, în cursul lunii martie a.c., cel de-al doilea volum din seria „Folie a trois”. „Folie a Trois II Ivona” a văzut lumina tiparului, în aceste zile, la Editura Trei. Această a doua apariție editorială reprezintă continuarea călătoriei în universul lui Vlad Codreanu, un univers care reface triughiul plin de sentimente, dar care nu-l mai are în centrul poveştii pe Vlad Codreanu, ci rodul iubirii lui cu Amalia, Ivona.
După ce timp de 14 ani, Vlad a căutat liniștea, ruptura de lumea din orașul în care a iubit și a urât, singurul pol râmas a fost reprezentat de fiica lui, o fiică care nu cunoaște adevărul, o fată cu doi tați. Toată această căutare a dus la crearea unor noi conexiuni, unele pline de fericire, altele aducându-i în minte clipele trăite alături de Mirela ?????. Pentru el, Ivona a rămas acel copil de trei săptămâni pe care l-a luat în brațe, în mașină, acel copil care a declanșat declinul și ruptura de real.
Volumul curpinde în paginile sale înscrieri din jurnalul celor doi, a lui Vlad și al Ivonei. Dacă primul trăiește pentru a implementa un plan prin care să intre în contact cu odrasla lui, el fiind mânat de iubirea necondiționată pe care un părinte o are față de copilul lui, tânăra Ivona încearcă să găsească explicații la transformarea ei dintr-o fetiță într-o femeie frumoasă, intelingetă, pasionată de jazz și literatură.
Conflictele interioare nu se declanșează pentru că ele deja există. Cel mai puternic război este dus în interiorul Amaliei, o femeie care a devenit umbra lui Beatrice, iubita lui Alter.???? Acest conflict este dus de teamă, sentimentul de vină și păcat transformând-o, după cum spune chiar ea în paginile cărții, „într-o viperă”. Odată ce Ivona află despre adevărata sa orginine, într-un mod oarecum brutal, ea trece printr-o nouă transformare. De la fata de care Marin Gal, cel pe care îl știe ca tată și Amalia, mama sa, sunt extrem de mândrii, la o adolescentă care vrea să cunoască adevărul și care dă primele semne de rebeliune. Aceste semne reușesc să evidențieze asemănarea dintre Ivona și Vlad. Trasăturile celor doi sunt identice, acțiunile și dorințele îi fac să fie unul și același, lucru care o împing pe Amalia spre o prăpastie de care a încercat să fugă în tot acest timp.
Iubirea ca neatingere, nebunie, rebeliune, dorința regăsirii, seducție, călătorie. Acestea sunt doar câteva aspecte întâlnite în drumul pavat de cuvintele romanului. “Folie à trois II Ivona” nu este o carte, este un întreg univers pe care îl accesăm din curiozitate, dar care ne fascinează și ne transformă în personaje, în unele care deși nu pot influența deciziile simt fiecare trăire, zâmbesc la fiecare reușită și se răscoală la fiecare impediment care stă în calea regăsirii.
Sebastian Ferchi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam