Spectacolul de teatru intitulat „Căsuţa de turtă dulce” (după povestea „Hansel şi Gretel” a fraţilor Grimm) ajunge la copiii din comuna Ineu de Criş în data de 9 decembrie 2015.
La iniţiativa Asociaţiei Culturale D’ART şi cu acordul finanţatorului de proiect se va organiza o reprezentaţie suplimentară faţă de indicatorii asumaţi. Grupul-ţintă direct al acestui proiect este reprezentat de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani din mediul rural bihorean, care vor participa la spectacolele de teatru şi la atelierele de promovare a toleranţei inter-etnice.
Reamintim că în perioada octombrie-noiembrie 2015, copiii din 5 localităţi bihorene defavorizate cultural au vizionat gratuit, anul acesta, spectacolul de teatru intitulat „Căsuţa de turtă dulce” (după povestea „Hansel şi Gretel” a fraţilor Grimm), realizat de Asociaţia Culturală D’ART. În cadrul spectacolului (din comunele Sânnicolau Român, Oșorhei, Pomezeu, Borş şi Nojorid) au fost promovate elemente specifice identităţii culturale rroma, în special prin includerea în cadrul acestuia a unui fond muzical pe teme rroma; de asemenea, la finalul fiecărui spectacol fiind organizate ateliere de promovare a toleranţei inter-etnice prin teatru.
Spectacolul şi atelierul de promovare a toleranţei sunt organizate cu sprijinul Fundaţiei Ruhama şi al Primăriei Comunei Ineu de Criş.

Inițiativa aparține Asociației Culturale D’ART, spectacolul de teatru fiind realizat în cadrul proiectului “Căsuţa de turtă dulce”, spectacol de teatru cu păpuşi şi marionete, pentru copiii din mediul rural, finanțat în cadrul Programul PA17/RO13 “Promovarea diversității în cultura și artă în cadrul patrimoniului cultural european”, printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Asociația Culturală D’Art
Vicepreședinte Alexandru Pop

Persoană de contact:
Tomina Săveanu – responsabil comunicare, tomina.saveanu@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam