La Viseul de Sus, în organizarea Primăriei și Centrului Cultural Social din localitate, în zilele de 23 și 24 mai a.c., s-a desfășurat a 37-a ediție a Festivalului Național de Literatură și Folclor ,,Armonii de primăvară”, la care au participat formații artistice din județele Maramureș, Mureș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Suceava etc. și, după mulți ani, din Bihor. ,,A fost un festival deosebit, impresionând prin diversitate și profesionalism, la care Bihorul și-a adus o contribuție importantă, Ansamblul folcloric ,,Ardeleana” din Tulca atrăgând atenția și interesul participanților și organizatorilor printr-o prestație de excepție” – ne-a declarat Cristian Seghedi, instructorul formației de dansuri.

Ansamblul folcloric ,,Ardeleana”, coordonat de d-na prof. Laura Herdean, a participat la o paradă deosebită, portul popular bihorean remarcându-se prin simplitate și sobrietate, iar evoluția scenică – cu câte o suită de dansuri de pe Crișul Repede și de pe Crișul Negru, și cu un Fecioresc – s-a bucurat de aplauzele și ovațiile unui public numeros și entuziast, De aceeași bună primire și apreciere s-au bucurat și soliștii vocali Mădălin Dodu, Mădălina Bulzan și Larisa Gorun, care au interpretat, cu sensibilitate și căldurp, cântece populare reprezentative pentru zona etnofolclorică bihoreană.

De remarcat și faptul că primarul de Tulca, dl. Ioan Bulzan, a însoțit ansamblul, bucurându-se de prestația acestuia, ca și de aprecierile superlative ale organizatorilor, care își doresc – și pe viitor – prezența la superba manifestare de primăvară a dansului și cântecului românesc autentic.

Bunul renume al Ansamblului folcloric ,,Ardeleana” din Tulca i-a adus, încă de la acest festival, invitația de a lua parte, luna viitoare, la o acțiune similară ce va avea loc la Cluj-Napoca, dar și în Moldova, într-o locație de Centru Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam