În perioada 21-27 februarie 2016 dorim să organizăm ediţia a V-a a turneului naţional de tenis Trofeul Siroco. Meciurile se vor disputa la sălile de sport din comunele Şuncuiuş şi Vadu Crişului, cu posibilitatea de a se juca şi la sala de sport din comuna Ţeţchea. Turneul are ca partener oficial firma orădeană SC Mecord Siroco SA. Primele patru ediţii ale competiţiei s-au disputat pe cele 10 terenuri de zgură ale Clubului Sportiv “Voinţa” Oradea, însă directorul firmei Mecord , domnul inginer Florian Sala, iubitor şi practicant consecvent al sportului alb a ţinut ca ediţia 2016 să se dispute în cele două comune, el fiind originar din localitatea Birtin, comuna Vadu Crişului. Scopul declarat al acestui demers este promovarea tenisului în mediul rural. Urmare a proiectului „Tenis în comune şi sate din Bihor”copii şi chiar adulţi au învăţat să joace tenis, avem 23 de jucători legitimaţi din aceste două comune şi alţi copii la iniţiere care îşi desfăşoară antrenamentele de două ori pe săptămână în sălile de sport existente.
Dorim ca turneul să reprezinte o sărbătoare a tenisului în Defileul Crişului Repede. Pentru aceasta facem demersuri pentru a atrage cât mai mulţi prieteni şi susţinători ai sportului alb care să ni se alăture. De asemenea primarii, administraţia locală ne vor sprijini în organizarea acestei competiţii. De altfel, din 2016, în cele două comune vor exista terenuri de tenis şi afară, în apropierea sălii de sport, acesta fiind unul din scopurile principale ale proiectului “Tenis în comune şi sate din Bihor”.
Ediţia a V-a a Trofeului Siroco oferă posibilitatea tinerilor jucători din comunele bihorene, datorită cărora sportul alb a pătruns şi în mediul rural, să se măsoare cu unii din cei mai valoroşi tenismeni din România, care vor putea fi văzuţi “la lucru” în zilele turneului. De asemenea, turneul îşi propune să promoveze zona turistică deosebit de pitorească a Defileului Crişului cu formele de relief şi peşterile care atrag mulţi turişti români şi străini.
Cu prietenie,
Mircea-Teodor Drăgoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam