Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea sistemului secundar de distribuţie a energiei termice aferent punctelor termice PT 11, 113 şi 116.
Execuţia acestor lucrări este necesară datorită faptului că reţelele de distribuţie sunt vechi şi prezintă un grad ridicat de uzură, ceea ce conduce la pierderi mari de agent termic secundar. De asemenea, reţeaua de recirculare apă caldă de consum este în mare parte inutilizabilă, datorită faptului că prezintă multe spărturi. La acestea se mai adaugă şi disconfortul creat populaţiei prin imposibilitatea realizării recirculării apei calde de consum.
Pe baza proiectelor tehnice relizate pentru modernizarea punctelor termice 111, 113, 116, în anul 2013 Electrocentrale Oradea SA a achiziţionat 2560 ml de coducta PEX în vederea realizării recirculării apei calde. În 2013, Termoficare Oradea a cesionat de la Electrocentrale Oradea SA contractul de furnizare PEX.
Pentru continuarea lucrărilor, în anul 2016 au fost reactualizate proiectele tehnice conform HG 28 şi, după aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare, vor începe lucrările de execuţie. Data estimată pentru finalizarea proiectului este 30 decembrie 2016.
După finalizarea lucrărilor, recircularea va fi funcţională pentru 83 noi scări de bloc şi aproximativ 4300 locatari, astfel:
– PT 111: Recircularea va fi montată şi pusă în funcţiune la un număr de 21 scări;
– PT 113: Recircularea va fi montată şi pusă în funcţiune pentru un număr de 25 blocuri;
– PT 116: Recircularea va fi montată şi pusă în funcţiune pentru toate blocurile arondate la acest punct termic (37 blocuri).
În urma executării acestor lucrări, sistemul de recirculare apă caldă de consum va fi pus în funcţiune pentru toţi utilizatorii racordaţi la aceste puncte termice.
În viitor, în cadrul proiectului “Reabilitarea sistemului secundar de distribuţie energie termică în Municipiul Oradea”, urmează să fie reintrodusă recircularea apei calde pentru un total de 51 de puncte termice.

Cu stimă,
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam