Aasociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul Bihor a organizat în acest week-end cursuri de conducători de club, fundraising (strîngere de fonduri), reguli competiţionale şi de arbitraj. Cursurile au fost ţinute de Ionel Bungău (director-general al C.S. „Crişul”) şi de profesorul universitar Iacob Hanţiu.

 

„Am ales doi speakeri cu mare experienţă atât în activitatea sportivă cât şi în managementul cluburilor. Ambii, conducători ai unor cluburi cu multe secţii sportive, poziţie în care au întâlnit o sumedenie de probleme pe care le-au rezolvat poate cu metode pe care nu le putem întâlni în manuale. Am vrut ca toţi participanţii la aceste cursuri să înveţe din experienţa practică a speakerilor”, spune Mircea Stroe, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul Bihor.

 

Toate cursurile au fost gratuite, prin intermediul acestora antrenorii şi managerii de cluburi din Bihor putând dezvolta noi abilităţi de a conduce o entitate sportivă, de a eficientiza activitatea de strîngere de fonduri în strînsă corelare cu sportul de performanţă şi cu activitatea de marketing sportiv. Scopul acestor cursuri este dezvoltarea tirului cu arcul în comunitatea locala, prin progrese date de învăţarea şi exersarea de abilităţi neconvenţionale, cum ar fi fundraising-url sau coaching-ul, în cadrul proiectului „Profesionalizarea resurselor umane în sportul olimpic bihorean”.

 

„Este necesar să pregătim sportivii gradual, să-i trecem prin etape, de la antrenamente la concursuri de verificare, apoi la competiţii mai mari. Din păcate, la noi, din cauza lipsurilor, antrenorul trebuie să fie şi şofer, şi bucătar, şi psiholog, şi preparator fizic, ba chiar şi armurier, în cazul tirului cu arcul”, susţine profesorul universitar Iacob Hanţiu.

 

Şefii de cluburi sportive trebuie să facă faţă la noi provocări datorită unui mediu schimbător și tot mai incert, fapt ce intensifică competiţia şi ridică ștacheta pentru noi standarde de performanţă pe care trebuie să le atingă. Datorită multiplelor opţiuni pe care consumatorul de sport le are, nu mai este suficient pentru o organizaţie sportivă să fie bine condusă. Pentru a avea succes într-un mediu tot mai competitiv, astăzi fiecare club trebuie să facă față provocărilor, greu de anticipat, fapt ce determină managementul să se preocupe tot mai mult de performanță. Treptat, competiţia forţează organizaţiile sportive să crească şi calitatea serviciilor, să crească satisfacția clienților, să crească viteza şi flexibilitatea de a răspunde clienţilor, şi să inoveze în permanenţă pentru a oferi noi servicii. Atingerea acestor noi standarde multitasking este responsabilitatea managerului sportiv.

 

„Urmăresc de câţiva ani acest sport, ba chiar am avut o încercare, împreună cu preşedintele Asociaţiei pe ramura de sport, de a face şi la C.S. Crişul o secţie de tir cu arcul. Deocamdată n-am reuşit, dar vom mai încerca. Este foarte important să nu renuntaţi la ceea ce faceţi, tirul cu arcul este un sport olimpic care s-a dezvoltat foarte bine în judeţul Bihor”, a mai spus şi Ionel Bungău, directorul clubului Crişul.

 

Asociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul Bihor desfăşoară multiple activităţi legate de acest sport olimpic, dezvoltarea şi promovarea tirului cu arcul, organizarea de competiţii internaţionale, naţionale, judeţene şi locale. Cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, Rivolto Cons, Darer, SCT Felix şi Vitrerom, este singura asociaţie judeţeană de tir cu arcul din România care derulează un campionat judeţean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam