Universitatea din Oradea va găzdui săptămâna aceasta una dintre cele mai importante competiţii internaţionale din domeniul Inginerie Electronică şi Telecomunicaţii. Concursul TIE 2015 (Tehnologii de Interconectare Electronică) se află la a 24-a ediţie şi se va desfăşura în perioada 22-25 aprilie 2015 la Universitatea din Oradea, fiind organizat de Departamentul de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei.

Deschiderea va avea loc joi, 23 aprilie 2015, de la ora 14, în Aula Magna. La concurs şi-au anunţat participarea echipe de studenţi din 12 centre universitare. Concurenţii vor avea sarcina de a elabora un proiect pe baza unei tematici stabilite de către un comitet tehnic format din reprezentanţi ai angajatorilor din domeniul de profil. Prezentările studenţilor vor fi evaluate de către acelaşi comitet.

Competiţia propriu-zisă va avea loc vineri, 24 aprilie 2015, între orele 8 şi 12 în Sala de Conferinţe a Bibliotecii universitare. Ceremonia de premiere este programată pentru vineri, începând cu ora 18.30, în Aula Magna. Toţi studenţii vor primi diplome de participare iar cele mai bune participări vor fi recompensate cu premii şi certificate de excelenţă.

Concursul profesional studenţesc TIE 2015 este organizat anual, în diferite universităţi care pregătesc absolvenţi în domeniul Ingineriei Electronice şi Telecomunicaţii. Ediţia din acest an are ca motto „A WAY to turn your HOBBY into a PROFESSION (O cale de a-ţi transforma hobbyul într-o profesie)”. Competiţia reprezintă o excelentă oportunitate pentru studenţi de a-şi dovedi cunoştinţele teoretice acumulate în anii de studiu. Totodată, constituie o provocare de a realiza proiecte care să facă faţă celor mai ridicate standarte profesionale impuse de activitatea de proiectare şi de cercetare ştiinţifică.

TIE 2015 este susţinut de Primăria Municipiului Oradea prin intermediul managerului general al Parcului Industrial Oradea, Delia Ungur, de sponsorii Celestica Oradea (sponsor principal), Connect Group România, Plexus Oradea precum şi de diverse companii de profil din România.

Detalii despre concursul internaţional se pot găsi accesând link-ul http://www.tie.ro/2015/tie-2015-brochure/.

Biroul de Comunicare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam