Scriitoarea americană Clela Reed a locuit în comuna Sântandrei în perioada mai 2010 – octombrie 2011, timp în care a participat ca voluntară la un proiect al organizaţiei Peace Corp.
În cadrul acestuia, a predat gratuit limba engleză pentru membrii comunităţii locale.
La întoarcerea în America, Clela Reed a realizat că s-a îndrăgostit iremediabil de România şi a dedicat un volum întreg experienţei sale de aici.

Volumul „The Hero of the Revolution Serve Us Tea” cuprinde poezii şi mici istorioare în proză inspirate de oamenii, locurile şi întâmplările de care a avut parte în timpul şederii sale in România.
Autoarea a ajuns să cunoască şi să aprecieze multe lucruri care nouă, românilor, ne scapă uneori.
Ca dovadă stă marturie chiar dedicaţia din deschiderea cărţii:

“For the people of Romania who have more courage than they claim, more strength than they feel, and greater riches than they recognize.”
(“Pentru oamenii din România, care au mai mult curaj decât pretind, mai multă putere decât simt, şi mai multe bogăţii decât recunosc”.)

După lansarea din Statele Unite, cartea „The Hero of the Revolution Serve Us Tea” va fi lansată şi în România, în cadrul unui eveniment unic, ce va avea loc la Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai, joi 15 octombrie, de la orele 10.

Pe lângă autoare vor mai lua cuvântul Felicia Vintilă, profesoară de limba engleză şi franceză, formatoare de mentori precum şi Mircea Pricăjan redactor al revistei Familia.

Vă invităm cu drag să participaţi la acest eveniment.

Prezentarea susţinută de Clela Reed va fi în limba engleză asigurându-se şi traducerea.

Evenimentul va fi urmat la ora 12 de o intâlnire cu studenţii Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării / Departamentul Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, ocazie cu care Clela va împărtăşi experienţa ei din perioada în care a trăit în Romania.

Această experienţă poate fi urmarită si pe blogul autorei scris în toată perioada cât a stat în Romania: http://clelainromania.blogspot.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam