În derularea contractului “Implementare proiect la sursa CET Oradea” (realizarea unei noi surse de producere a energiei termice) din cadrul Proiectului “Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice”, Antreprenorul (Asocierea SC Elsaco Engineering SRL și SC STC SPA) a organizat vizite de documentare privind testarea la sediul fabricantului a unora din principalele echipamente – turbina cu gaze și compresoarelede gaz. La aceste vizite au participat reprezentanți ai SC Electrocentrale SA, Primăriei Municipiului Oradea și Consultantului pentru supervizarea contractelor de lucrări (Asocierea SAFEGE SA NANTERRE FRANCE SUCURSALA BUCURESTI/ SC KONSENT SRL).
Astfel, în data de 22.04.2015, la fabrica General Electric – Veresegyhaz – Ungaria, au fost efectuate testele „fără foc” pentru turbina cu gaze LM6000-PF, teste bazate pe simularea diverselor procese pentru echipamentul auxiliar al turbinei. A fost prezentat panoul local de comandă cu care va fi echipat grupul turbo-generator, împreună cu softul care realizează interfața între acesta și turbo-generator, iar la final au fost prezentate rezultatele simulărilor în varianta draft.
În data de 27.05.2015, la fabrica Enerproject – Mezzovico – Elveția, au fost efectuate testele sub presiune pentru cele trei compresoare de gaz, care vor asigura presiunea necesară a gazului la intrarea în turbină. A fost prezentat modul în care decurge producția compresoarelor de gaz, cu detalii pentru principalele elemente componente, după care a fost prezentată procedura de verificare la presiune a compresoarelor de gaz, rezultatele finale garantând respectarea întocmai a parametrilor solicitați de echipamentele care vor fi deservite de compresoarele de gaz.
Preţul total al contractului de lucrări este de 242.588.752,40 lei (fără TVA), noua sursă de producere a energiei termice fiind realizată în incinta actualei surse CET.
Proiectul “Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice”este în valoare totală de 317.387.532 Lei (reprezentând 77.772.000 Euro) din care: 50% fonduri nerambursabile din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 45% de la bugetul de stat, 5% de la bugetul local
Proiectul cuprinde: demolări, demontări magazii depozite şi ateliere din CET Oradea (lucrările au fost finalizate), implementare proiect la sursa CET Oradea, prin realizarea unei noi surse de producere a energiei termice (lucrările sunt în derulare), implementare proiect reabilitare reţele de termoficare, pentru 17,5 km reţea magistrală reabilitată integral (lucrările sunt în derulare).
Pentru alte detalii și noutăți privind derularea contractelor de lucrări aferente investiției vă rugăm să urmăriți pagina web oficială a proiectului – www.oradeatermoficare.ro.

Moş Marius
Director executiv
Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Internaţională
Primăria Municipiului Oradea
Pentru alte informaţii:
Ioan Maghiar
Manager proiect
Primăria Municipiului Oradea
Tel: 0771 237 227
E-mail: ioan.maghiar@oradea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam