Conform anunţului Ministerului Finanțelor Publice, au fost prorogate termenele de depunere a declarațiilor în vederea stabilirii cuantumului impozitelor locale pe anul 2016, precum și termenele de plată a unor impozite locale.
Termenul de declarare a clădirilor cu destinație nerezidențială sau mixtă deținute de persoanele fizice a fost prelungit de la 31 martie, la 31 mai. De asemenea, termenul de declarare a clădirilor deținute de persoanele juridice a fost prelungit de la 31 martie la 31 mai.
A fost prelungit şi primul termen de plată pentru impozitul pe clădiri, impozitul pe teren și pe mijloacele de transport datorate de orice contribuabil, de la 31 martie, la 30 iunie. Odată cu modificarea termenelor de declarare și de plată, sunt prelungite și termenele legate de facilităţi. Contribuabilii care achită integral până la 30 iunie 2016 impozitele pe clădiri, terenuri, mijloace de transport beneficiază de bonificaţia stabilită de către Consiliul Local – 10% în cazul persoanelor fizice şi 5% pentru cele juridice.
Menţionăm şi faptul că persoanele fizice și juridice pot depune declarații pentru mijloacele de transport și mijloacele de transport radiate până la data de 31 mai (în loc de 31 martie).

Cu stimă,
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam