Spectacolul “Secvenţe şi Profile” participă la unul dintre cele mai importante festivaluri ale dansului organizate în Romania: Festivalul Like CNDB#1. În plus, trupa orădeană, coordonată de această dată de coregraful Florin Fieoriu are onoarea de a fi fost invitată să deschidă acest festival organizat de Centrul Naţional al Dansului Bucureşti. Spectacolul va avea loc în prima zi, în 14 februarie, de la ora 19.30.
Spectacolul de teatru-dans “Secvenţe şi Profile” se află la a doua participare la un festival, după premiera din septembrie, când a deschis ediţia a XX-a a Festivalului Internaţional de Teatru Oradea.
În coordonarea artistică a lui Florin Fieroriu, scenografia aparţinându-i Cristinei Milea şi bucurându-se de muzică orgininală a lui Vlaicu Golcea, spectacolul se bucură de evoluţia următorilor actori: Georgia Căprărin, Ioana Cheregi, George Dometi, Andreea Gabor, Mihaela Gherdan, Alina Leonte, Alin Stanciu, Radu Tudor și Răzvan Vicoveanu.

descriere Festivalul Like CNDB#1

Festivalului Like CNDB#1, organizat de Centrul Național al Dansului București, a ajuns anul acesta la cea de-a doua ediţie. Spectacolele pe care le prezintă între 14 februarie și 21 martie 2015 sunt eterogene ca formă și discurs, însă au ca numitor comun privirea atentă asupra oamenilor și vremurilor pe care le parcurgem, provocarea limitelor corporale și/sau identitare, amestecul dintre real și fictiv, relația directă, afectivă, nemijlocită a artistului cu publicul.

despre Centrul Naţional al Dansului Bucureşti

Centrul Naţional al Dansului – Bucureşti (CNDB) este singura instituţie publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii creată cu scopul de a susţine, dezvolta şi promova dansul contemporan. Statutul său de instituţie de spectacole, dar şi de finanţator al coregrafiei contemporane – rol jucat asemeni Centrului Naţional al Cinematografiei în cazul cinematografiei româneşti -, face din CNDB o instituţie vitală pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România.
CNDB este un cadru instituţional conceput ca un spaţiu deschis care doreşte să producă un reviriment permanent la nivelul sensului pe care îl poate avea o astfel de instituţie în contemporaneitate, ca parte a contextului cultural internaţional.

Misiunea Centrului Naţional al Dansului Bucureşti

Prin strategia sa, Centrul susţine şi promovează programe şi proiecte care contribuie la dezvoltarea culturii coregrafice şi care fac posibilă participarea scenei locale la un dialog extins la nivel internaţional. CNDB încurajează cercetarea, experimentul şi inovaţia în câmpul practicilor şi teoriilor din arta contemporană şi contribuie la crearea unui mediu favorabil dialogului, reflecţiei şi dezbaterii.
CNDB prezintă cele mai mari nume din aria dansului contemporan românesc, artiști deja cunoscuți precum – Florin Fieroiu, Cosmin Manolescu, Mihaela Dancs, Paul Dunca, Andreea Novac, Cristina Lilienfeld, dar și artiști tineri și producții noi, în premiera în București. La finalul fiecărui spectacol se vor organiza o serie de discuții la o întâlnire între artiști și public, într-o atmosferă relaxată, la un pahar de vin.

Sursa:
http://www.cndb.ro/

Oradea, 9 februarie 2015

Romina Popa Tuns- secretar literar Teatrul Regina Maria
Mirona Olteanu- responsabil PR Teatrul Regina Maria
………………

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam