În perioada 21 martie – noiembrie 2015 se va desfășura în județele Bihor și Satu Mare, proiectul Teatrul vine la tine, prin care Teatrul de copii va susține 12 spectacole în 10 localități din județul Bihor și 2 localități din județul Satu Mare.

Conceptul Teatrului de Copii
Vrem să le oferim copiilor posibilitatea să descopere singuri multitudinea de mijloace de expresie lingvistică și corporală și să își dezvolte caracterul prin joc. La baza muncii noastre se află obiectivul, atins până acum cu succes, de a deschide drumul tinerelor generații către lumea fascinantă a literaturii și să le trezim interesul pentru marile opere ale literaturii clasice care se ocupă de teme, conflicte și situații cu care tinerii din ziua de azi se confruntă și se pot identifica.
Cursurile se desfășoară la sediul Asociației sub îndrumarea actorului orădean Șerban Borda.

Istoric Teatrul de Copii
Teatrul de copii a luat ființă în anul 2012 când în parteneriat cu Teatrul Vienez de Copii și ArtX a produs spectacolul „Un colind de Crăciun” la Oradea.
În anul 2013 în parteneriat cu Teatrul Vienez de Copii, Art X și Rotaract Sighetu-Marmației a produs spectacolul ,,Bolnavul Închipuit” la Sighetu-Marmației.
În anul 2014 a produs spectacolul ,,Doctor fără voie”, spectacol care se va juca în cadrul proiectului Teatrul vine la tine.
Deschiderea proiectului va avea loc în Salonta, la Casa de Cultură, în data de 21 martie, de la orele: 17.00, cu spectacolul Doctor fără voie. Reprezentația îi are în prim plan pe îndrăgiții mici actori orădeni, ai Asociației Teatrul de copii.

Piesa va fi jucată în continuare în toate cele 11 localități și anume: Beiuș, Tinca, Aleșd, Marghita, Vașcău, Nucet, Ștei, Săcuieni, Valea lui Mihai, Tășnad, Satu Mare. În fiecare dintre aceste locații sunt așteptați peste 200 de spectatori, atât copii cât și adulți pasionați de teatru.
Teatrul vine la tine, este un proiect finanțat de Bursa Talentelor Oradea 2014 al Fundației Comunitare Oradea.

Partenerii proiectului sunt Fundația Comunitară Oradea, Fundația Alternative România (FAR), ArtX, Hotel Transit, DeFoto.
Sponsorii proiectului sunt Celestica, Decitex, Selina Invest, VPK Packaging, Fundația Alternative România (FAR), Holcim, Partizan Security, VIVA pharm, Spes Invest, Asociația Bunul Samaritean, Salinele Roman.

Pentru detalii, vă rugăm să accesați pagina de facebook: https://www.facebook.com/cursurideteatru

Contact:

Șerban Borda
Coordonator
Telefon: 0747 578 876
Email: teatruldecopii@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam