Peste 1.500 de tineri orădeni sunt așteptați săptămâna viitoare la Lotus Center, la o nouă ediție a Târgului de Cariere, cea mai mare rețea de evenimente de acest tip din România și Republica Moldova. Cei peste 20 de participanți prezenți la târg oferă oportunități de carieră variate în industria auto și a componentelor auto, logistică și transport,  domeniul hotelier și industria ospitalității, industria mobilei, IT și software.

Târgul se adresează în principal tinerilor cu studii superioare absolvite sau în curs. Evenimentul se va desfășura în 30 octombrie, între orele 10 și 16, iar accesul este gratuit. Organizatorii au pregătit și o tombolă, cu sprijinul partenerului eJobs: vizitatorii care vin la târg cu CV-ul eJobs completat minim 90% intră în cursa pentru un laptop și un smartphone. De altfel, la standul de consiliere în carieră vizitatorii își vor putea îmbunătăți CV-ul.

„Ediția din această toamnă a Târgului de Cariere se centrează pe interacțiunea directă între tinerii care își caută noi oportunități de carieră și potențialii angajatori. Pe de o parte, vizitatorii au ocazia de a discuta direct cu reprezentanții companiilor unde și-ar dori să lucreze, iar, pe de altă parte, aceștia din urmă au ocazia să recruteze și, totodată, să ia pulsul pieței muncii”, a declarat Louisa Olar, project manager-ul Târgului de Cariere.

Partenerii premium ai evenimentului sunt Active Job Consulting, Celestica și Xerox. Active Job Consulting oferă o gamă variată de servicii de resurse umane pentru buna dezvoltare organizațională și a resurselor umane în cadrul companiilor-client. La rândul său, Celestica este unul dintre liderii pieței de producție de electronice prin miile de ingineri angajați, echipa de producție înalt calificată și grupul de servicii eficient. Xerox este liderul mondial al pieței de managementul documentelor și procese de afaceri și oferă servicii diverse, de la procesarea informației la soluții de transport și managementul relației cu clienții, precum și celebra gamă de birotică ce-i poartă numele.

Alături de aceștia, partenerii Târgului de Cariere Oradea sunt eJobs, cel mai mare portal de joburi din România, Faist Mekatronic, furnizor de componente pentru infrastructura telecon și industria auto, și Visma Software, care recrutează în cadrul departamentului de cercetare-dezvoltare, unde 800 de specialiști creează soluții de afaceri automatizate și cu eficiență crescută. Mai vin la târg angajatori precum Astor Mueller, Class Furn, Connect Group, Dräxlmaier Group, H. Essers, Isrom Implex, Jobs4Hotels, Lugera, PGS Sofa, Russmedia Tech, T-Systems. Trenkwalder, Vernicolor și VPK Packaging. Mai multe informații despre participanții la Târgul de Cariere Oradea se găsesc pe pagina dedicată: www.targuldecariere.ro/oradea.

Potrivit unui studiu realizat la edițiile din această primăvară de la Iași, Cluj-Napoca, Sibiu și Brașov ale Târgului de Cariere, tinerii români în căutarea unui loc de muncă sunt interesați mai mult de atmosfera de lucru din cadrul unei companii și de siguranța locului de muncă decât de pachetul salarial oferit. Ieșenii sunt cel mai interesați de antreprenoriat, peste trei sferturi declarând că intenționează să-și deschidă propria afacere în următorii doi ani. Clujenii pun mai mult accent pe existența programelor de dezvoltare a angajaților și pe posibilitatea de a promova, iar candidații sibieni sunt mai interesați de calitatea condițiilor de muncă decât colegii lor din celelalte orașe.

Târgul de Cariere este cea mai mare rețea de evenimente de carieră din România și Republica Moldova și aduce împreună sute de angajatori și mii de candidați. Proiectul, demarat în 2006 de Fapte, este organizat în fiecare primăvară și toamnă în mari orașe din România și se adresează atât angajatorilor din domenii diverse, cât și tinerilor talentați interesați de oportunități de carieră. Partenerii media ai Târgului de Cariere Oradea sunt Digi24, Kiss FM, Hotnews, Cariere, Wall-Street.ro, Zile și nopți, Ziare.com, Business 24, Studentie.ro, Trend Magazin, Jurnal Bihorean, Bihor Online, Bihari Naplo și Russ Media.

www.targuldecariere.ro
https://www.facebook.com/targuldecariere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam