În cadrul lucrărilor de reabilitare a podului Sf. Ladislau, firma executantă Firesta-Fiser Rekonstrukce Stavby a început azi operaţiunea de ridicare a tablierului central al podului, în vederea refacerii aparatelor de reazem şi a armăturilor.
Operaţiunea constă în desprinderea şi ridicarea tablierului la o înălţime de 1,50 m, cu ajutorul unui sistem format din 16 prese hidraulice. Greutatea acestui tablier central este de 657 tone.
După ridicarea tablierului, proiectantul va analiza starea armăturilor, după care va da o soluţie tehnică cu privire la lucrările de consolidare ce trebuie realizate.
Lucrările de reabilitare a Podului Sf. Ladislau din Piaţa Unirii au început în 15 septembrie 2015. Decizia de reabilitare a podului a fost luată având în vedere faptul că podul a fost construit în anul 1954, iar de atunci nu a fost supus reparaţiilor capitale. Conform expertizei realizate de firma Aquacons SRL, podul se afla într-o stare nesatisfăcătoare, care impunea reabilitarea podului.
Lucrările sunt executate de S.C Firesta-Fiser Rekonstrukce Stavby A.S, care a câştigat licitaţia cu o ofertă de 5.150.599,62 lei. Durata de execuţie a lucrărilor este de 6 luni.

Biroul de Presa
Primăria Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam