Este îmbucurător faptul că membrii cunoscutului Fotoclub orădean participă în ultima perioadă de timp cu lucările lor la diferite saloane Naţionale şi Internaţionale de artă fotografică, organizate cu diferite patronaje în mai multe colţuri ale lumii. Şi mai îmbucurător este faptul că juriile Saloanelor internaţionale răsplăteşte calitatea artistică a acestora cu diferite medalii şi premii.

Cel mai multe participări la aceste manifestări a avut artistul fotograf Ovi D. Pop AFIAP, care la ediţia a doua a Salonul Internaţional de Artă Fotografică Homorod (România) a obţinut marele premiu “Vision” cu lucrarea “Lacuri”. Portretul cunoscutului artist fotograf intitulată “Macri” a fost premiată la Salon Corsica 2015 (Serbia), a fost distinsă cu medalia de aur la al doilea “DPA Salon în circuit din Irlanda, a obţinut menţiunea de onoare al celui de al doilea Salon în circuit “DPA Muntenegru”, respectiv la a doilea Expoziţie de fotografie inititulată “Bon voyage 2015” Zajecar (Serbia). Imaginea inititulată “Om bătrân cu câinele” a fost distinsă cu medalia de argint al organizatorilor la ediţia a IV-a Salonului Internaţional “Photo Emotion 2015” în Bosnia Herţegovina şi la al doilea Salon în circuit “DPA Muntenegru”. Lucrarea lui Ovi D. Pop initiuată “Judy” a obţinut menţiunea de Onoare a Societăţii Americane de fotografie (PSA), la saloanele Internaţioanle organizate în acest an în Egipt, Irlanda şi Serbia. Meţiuni de onoare au fost acordate pentru lucările sale initiulate: ”Strada” (Irlanda), “Leekoo 2” (Muntenegru respectiv Bosnia si Hertegovina), precum medalia de argint al Salonului în circuit MNE. Un remarcabil succes a avut Ovi D. Pop AFIAP şi cu lucrarea realizată în această vară, intituată “No Wine” la ediţia a VII-a a Salonului International Digital Circuit Exhibitions 2015 – Santa Ana – SUA, la care juriu international i-a acordat medalia de argint.
Rezultate remarcabile a obţinut la diferite Saloane Internaţionale de Artă Fotografică organizate sub patronajul Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică şi artistul fotograf Valetina Stan EFIAP, care pe lângă mai multe menţiuni de onoare a obţinut cu lucrarea intitulată „City Profile 2” medalia de argint F2 la Salonul Internaţional de Fotografică „F2 / 4” Argentina, respectiv medalia de aur al Societăţii Americane de Fotografie cu imaginea intitulată “Culori în ploaie” la al doilea Salon Internaţional de Artă Fotografică Pathshala, organizat în India.

De asemenea şi artistul fotograf Constantin Dancoglu EFIAPb a participat cu succes în acest an la patru Saloane Internaţionale de Artă Fotografică organizate în SUA, la care juriile internaţionale i-au acceptat 26 de imagini, una din ele fiind distinsă cu o medalie de aur al organizatorilor. De asemenea creaţiile cunoscutului artist fotograf orădean au fost acceptate 14 imagini la “7th International Digital Photographic Circuit” organizat de Image Colleague Society SUA, respectiv 16 imagini la Circuitul Internaţional: “Anaheim”, “Garden Grove”, “Santa Ana” şi “Westminster”. Este de menţionat faptul că cele două lucrări initiulate “Dialog” şi “Pensively” au fost acceptate de juriile celor patru saloane internaţionale. Recent două lucrări “Statuia vie” şi “Dialog” au fost acceptate la Salonul Internaţional Pokrova Photovernissage 2015 – Rive (Ucraina).

Un succes deosebit a avut şi artistul fotograf Adela Lia Rusu AFIAP la “7th International Digital Photographic Circuit” organizat de Image Colleague Society SUA, la care au fost trimise 5296 imagini realizate de 1324 autori, din 56 ţări, la care juriul international i-a acordat mentiunea de onoare a Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică” pentru lucrarea “Visul meu magic în lumea mea magică”.

Noi succese în continuare artiştilor fotografi orădeni !

Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam