În perioada 22-25 octombrie 2015, Lotul Național de Taekwondo I.T.F., al României a luat parte la Campionatul European de Taekwon-do I.T.F., organizat pentru sportivii junior și seniori, desfășurat în localitatea Motherwell din Scoția.
Delegația României a fost alcătuită din 35 de sportivi(16 seniori, 19 juniori), 3 oficiali, 2 arbitri, 8antrenori și 7 suporteri, fiind condusă de însuși Președintele Federației Române de Taekwon-do I.T.F., domnul Oprescu Cosmin.
Sportivii români au demonstrat încă o dată că totul este posibil prin muncă, talent, și antrenament continuu, clasându-se pe locul 5 în clasamentul general pe națiuni, o performanță demnă de apreciere. Imnul României a răsunat de fiecare data, când sportivii nostri au urcat pe podiumul de premiere, spre bucuria susținătorilor români prezenți în Scoția.
În urma probelor de concurs (tull, luptă, tehnici speciale, spargeri de forță, luptă tradițională), pe individual și pe echipe, România a obținut 5 medalii de aur, 7 medalii de argint si 7 medalii de bronz. Avem 4 Campioni Europeni și 3 Vicecampioni Europeni la individual, iar la echipe am obținut titlul de Campioni Europeni la proba de tehnici speciale cu echipa de seniori masculin și 4 titluri de Vicecampioni Europeni la spargeri forță cu echipele de juniori masculin și feminin și cu echipele de seniori masculin și feminin.
Printre cei 35 de sportivi care au alcătuit Lotul National de Takwon-do I.I.F., la acest Campionat European, s-au numărat și trei sportivi de mare valoare din Oradea, doi dintre ei sunt legitimati la Clubul Sportiv ,,Tae-Kyon,, Oradea, Topai Cătălin Alexandru respectiv Găvruța Vlad ,care au fost însoțiți de președintele clubului domnul Alexandru Sas, respectiv Guler Ana sportivă legitimată la Clubul Sportiv ,,Știința Ardealul,, Baia-Mare.
Rezultatele celor trei sportivi sunt următoarele:
1. Topai Cătălin Alexandru
Campion European la tehnici speciale echipe seniori masculin, loc 4 tehnici speciale individual, loc 6 lupta individual seniori masculin
2. Vlad Găvruța
Loc 4 la tehnici speciale individual juniori masculin

3. Guler Ana
Vicecampioană europeană la tehnici speciale individual feminin
Vicecampioană europeană la spargeri forță echipe seniori feminin
Loc 4 tehnici speciale echipe feminin
Loc 4 spargeri forță individual feminin

,,Sunt mulțumit de rezultatele obținute de către sportivii mei la acest Campionat European, Cătălin Topai a devenit din nou Campion European cea ce denotă faptul că este un sportiv de excepție și de mare valoare, sportivul nostru junior Vlad Găvruța de data asta nu a reușit să urce pe podiu, dar a avut o evoluție foarte bună atât la luptă cât și la tehnici speciale.
Pot să spun că a fost cel mai reușit an pentru clubul nostru în cea ce privesc rezultatele obținute la Campionatele Mondiale și Europene, ținând cont că în acest an cei doi sportivi au participat și la Campionatul Mondial în Jesolo-Italia de unde s-au întors cu două titluri de campioni mondiali,,

A declarat Alexandru Sas președintele Clubului Sportiv Tae-Kyon Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam