Cartea “Povești din Țara Fericirii”, scrisă de către copii din Centrul de Plasament nr. 2 din Oradea cu sprijinul voluntarilor (studenți și cadre didactice), este rezultat al proiectului iniţiat și implementat de Asociația CHARIS. Inițiativa aparține unui grup de studenți ai specializării Asistență Socială din cadrul Departamentului de Sociologie și Asistență socială (Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, Universitatea din Oradea), iar finanțarea a fost obținută de la Asociația Umanitară SAFIR.
Proiectul “Povești din Țara Fericirii” a pornit de la ideea că interesul pentru lectură poate fi stimulat în situația în care activitățile desfășurate depășesc modul clasic de abordare și se oferă posibilitatea familiarizării copiilor cu atmosfera de lucru a celor care aștern pe hârtie creațiile. Rezultatul a fost unul pe măsura așteptărilor. Atât coordonatorii proiectului, voluntarii, cât și copiii și-au manifestat interesul și au depus toate eforturile pentru ca ceea ce și-au propus să fie dus la bun sfârșit. Cartea a fost editată și de ea se pot bucura acum toți cei care doresc să pătrundă în lumea poveștilor.
În data de 17 martie, de la ora 15:00, la Teatrul ARCADIA (str. V. Alecsandri nr. 8) are loc lansarea cărții “Povești din Țara Fericirii”. Cu ocazia acestui eveniment vor fi prezentate principalele rezultate ale proiectului, iar voluntarii (studenți și elevi), cu sprijinul domnului Rin Tripa, actor al Teatrului Regina Maria -Trupa Arcadia, vor pune în scenă câteva dintre poveștile incluse în carte. La finalul spectacolului, autorii poveștilor vor fi premiați. La eveniment vor fi prezenți copiii care au contribuit la scrierea cărții, câțiva dintre colegii acestora, cadre didactice și studenți de la Departamentul de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane, precum și voluntarii care s-au implicat în organizarea activităților.
Evenimentul este organizat de către Departamentul de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane (Univestitatea din Oradea), în colaborare cu Asociația Charis, Colegiul Național al Asistenților Sociali – Sucurala Teritorială Bihor și Trupa ARCADIA a Teatrului Regina Maria. Sponsorul evenimentului este Asociația Umanitară Safir.

Coordonator proiect: Claudia Pop, Asociația CHARIS
Persoană de contact: Conf. univ. dr. Claudia Oșvat, e-mail: claudiaosvat@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam