Municipiul Oradea a preluat în domeniul public al municipiului drumurile interioare din cartierul Europa, respectiv străzile Ştefan Odobleja, George Emil Palade şi Gabor Jozsef. Pentru a stabili starea actuală a celor trei străzi, administrația locală a elaborat documentațiile de avizare a lucrărilor de intervenție necesare.
Aceste lucrări de intervenție sunt necesare deoarece este nevoie de aducerea carosabilului și a trotuarelor la standardele care se impun pentru evitarea accidentelor provocate de starea necorespunzătoare a drumului precum și îmbunătățirea conexiunii cu rețeaua de străzi în municipiu.
În cazul în care consilierii locali vor aproba în cadrul ședinței de consiliu din data de 29 iunie indicatorii tehnico-economici rezultaţi din studiul de fezabilitate elaborată, lucrările vor fi începute în următoarele 2 luni, urmând să fie finalizate până la toamnă.

Reabilitare strada Ştefan Odobleja
Strada are o lungime de 989,04 ml, cuprinzând și două bretele spre strada Gabor Jozsef. Lățimea carosabilului este de 7 m, cu trotuare de 1,3 m și zone verzi cu lățimi variabile de o parte și alta. Structura rutieră actuală pe un tronson de 170 m este formată din beton degradat, iar pe restul există un strat de asfalt cu fisuri și gropi.
Pentru a aduce carosabilul la standardele necesare de calitate s-au propus lucrări de refacere a structurii rutiere, se vor înlocui bordurile degradate, se vor aduce la cota carosabilului capacele de cămine, hidranții, gurile de scurgere etc.
Trotuarele și accesele se vor amenaja cu un strat de beton asfaltic.

Reabilitare strada George Emil Palade
Strada are o lungime de 1.212 m cuprinzând și cinci bretele adiacente. Lățimea carosabilului este de 6 m, cu trotuare de 1,3 m și zone verzi cu lățimi variabile de o parte și alta.
Structura rutieră este din beton degradat pe o fundație de pietriș, capacele căminelor sunt peste cota carosabilului, trotuarele sunt degradate și neasfaltate.
Pentru a aduce carosabilul la standardele necesare de calitate s-au propus lucrări de refacere a structurii rutiere, de asemenea se vor înlocui bordurile degradate. Se vor aduce la cota carosabilului capacele de cămine, hidranții, gurile de scurgere etc.
Trotuarele și accesele se vor amenaja cu un strat de beton asfaltic.

Reabilitare strada Gabor Jozsef
Strada are lungimea de 343,14 m, cu lățimea părții carosabile de 6 m, partea carosabilă are îmbrăcăminte asfalt în stare relativ bună, pe alocuri fisuri sau denivelări. Trotuarele existente sunt degradate sau lipsesc pe unele porțiuni ale străzii.
Se vor realiza lucrări de intervenție doar la trotuare, cele existente amenajându-se cu un strat de beton asfaltic.
La cele trei străzi se vor executa și lucrări de semnalizare verticală și orizontală.
Durata lucrărilor este de 2 luni, iar valoarea acestora este de 697 mii de euro.

Cu stimă,
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam