Sâmbătă şi duminică, 23-24.01.2016, pompierii militari au desfăşurat 42 de misiuni, dintre care 38 intervenţii pentru acordarea primului ajutor calificat şi patru operaţiuni de stingere a incendiilor.

Împrejurările determinante ale celor trei incendii izbucnite la locuinţe în cursul zilei de sâmbătă le-au constituit coşurile de evacuare a fumului necurăţate sau neprotejate termic faţă de materialele combustibile, coşurile sau burlanele de fum constituind totodată cauza probabilă a unui număr de 15 incendii produse pe raza judeţului în intervalul 18-23.01.2016.

În data de 23 ianuarie a.c., între orele 09.10- 09.50, pompierii militari din cadrul Detaşamentului 1 Oradea au localizat şi lichidat un incendiu izbucnit la coşul de fum al unei locuinţe de pe strada Adevărului din municipiu. Evenimentul, provocat cel mai probabil de coşul de fum necurăţat de funingine, nu s-a soldat cu pagube materiale.

În jurul orei 11.45, echipajele Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea au fost solicitate să intervină pe strada Sucevei din Oradea, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism.
Ca urmare a producerii incendiului, generat cel mai probabil de un conductor electric defect, au ars elemente din plastic şi conductori electrici.

Pompierii militari din cadrul Secţiei Beiuş au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit, cel mai probabil din cauza coşului de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile, la o locuinţă din Pomezeu.
Flăcările au afectat aproximativ 20 metri pătraţi tavan din lemn, un element de mobilier şi un covor.

În seara aceleiaşi zile, între orele 21.30- 22.40, pompierii Detaşamentului 1 Oradea au acţionat pentru stingerea unui incendiu izbucnit, în împrejurări similare, la acoperişul unei case situate în Girişu de Criş.
Pagubele înregistrate ca urmare a producerii evenimentului au constat în aproximativ 20 metri pătraţi acoperiş din lemn cu învelitoare de azbociment şi stuf.


Echipajele de pompieri militari paramedici şi echipajul de terapie intensivă mobilă ale SMURD Bihor au intervenit la 35 de cazuri medicale şi trei accidente rutiere produse pe raza judeţului. Totodată, echipajele SMURD au efectuat misiuni de patrulare în scopul prevenirii cazurilor de hipotermie în rândul persoanelor fără adăpost, transportând trei persoane expuse acestui risc, la un azil de noapte din Oradea.

OFIŢER INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Căpitan
CAMELIA ROŞCA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam