Fundația Comunitară Oradea aduce la cunoștința publicului larg și a grupurilor de inițiativă din județul Bihor că a dat startul la depunerea proiectelor pentru cea de-a patra ediție a SWIMATHON Oradea, eveniment ce va avea loc ȋn data de 25 iunie 2016 la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu.
SWIMATHON este un eveniment de strângere de fonduri prin care companiile, organizațiile, grupurile de inițiativă și persoanele fizice pot desfășura campanii de strângere de fonduri pentru susținerea unor inițiative, cauze sau proiecte diverse de implicare în comunitate. Ca în fiecare an, ONG-urile și grupurile de inițiativă sunt invitate și încurajate să-și înscrie proiectele pe site-ul http://www.fundatiacomunitaraoradea.ro/activitati/swimathon pâna la data de 2 mai 2016, ora 23:59. La finalul acestei perioade de înscrieri, Consiliul Director al Fundației Comunitare Oradea va selecta cele 10 proiecte care vor rămâne în competiție și pentru care înotătorii se vor prezenta la linia de start în acest an.

Fundația Comunitară Oradea încurajează generozitatea, solidaritatea și activismul local, oferind celor ce doresc să se implice în rezolvarea problemelor din comunitate o modalitate de a face acest lucru. Prin intermediul unor evenimente sportive, ONG-urile se întâlnesc într-un cadru dinamic atât cu donatorii și voluntarii, cât și cu cei ce au nevoie de sprijin.
Lista proiectelor finanțate precum și sumele cumulate din donațiile și sponsorizările de la Swimathon 2015 :
– Recuperare medicală copii cu afecțiuni neuromotorii –Mihai Neșu Foundation – 8.243,51 lei.
– Terapie pentru Rareș – Asociația Rareș Ștefan – 5.378,38 lei.
– Amenajarea unui loc de joacă pentru preșcolari – Liceul Iuliu Maniu – 5.260 lei.
– S-a născut un copil…cu sindromul Down – Asociaţia Down – 4.081,57 lei .
– Ajutor să o aud pe mama (protezare auditivă) – Ramada Oradea – 3.463,75 lei.
– Voluntar pentru Oradea, Fundația pentru Cultură și Educație Ecologistă ECOTOP Oradea – 3.166,57 lei.
– Alinăm prin lectură –Fundația Hospice Emanuel – 2.864,82 lei.
– Școala de dimineață –Asociația S.O.S. Autism Bihor – 2.512,29 lei.
– Învăţ să înot –Asociaţia Pro Cariere – 2.461,30 lei.
– Vladimir, 3 ani și primul pas – 1.752,28 lei.
– Creatori de viitor – Champions United – Fundaţia Comunitară Oradea – 1.399,53 lei.
– Festivalul Internațional de Teatru Oradea (FITO 2015) – Fundația Culturală FITO- 1.136,03 lei.
– Prima mea tabără – Fundaţia Comunia – 879,42 lei.
– Poate nu înţeleg, dar vreau măcar să te aud – Asociația Romano-Germană Alsterdorf – 652 lei.
– YouthBank Oradea – Program de educație non-formală și responsabilizare a tinerilor, Fundația Comunitară Oradea – 170 lei.

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul Fundației Comunitare Oradea http://www.fundatiacomunitaraoradea.ro/activitati/swimathon și pe pagina de facebook a evenimentului https://www.facebook.com/Swimathon-Oradea-810644028965369/?fref=ts.
Așteptăm cu interes proiectele ONG-urilor și grupurilor de inițiativă din Bihor până ȋn data de 2 mai 2016, iar apoi publicul larg, cu mic, cu mare, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu, ȋn data de 25 iunie 2016, începând cu ora 10:00, să fim împreună pentru comunitatea noastră!

Contact: Claudia Abrudan
Director Executiv
Tel: 0743 295 486
E-mail: director@fundatiacomunitaroradea.ro

Fundația Comunitară Oradea este o organizație nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale.

Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor nonguvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității.

Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de “Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația Pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-America

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam