Începând cu data de 8 decembrie a.c, deputatul Adrian Miroslav Merka, reprezentant al minorităţii slovace şi cehe în Parlamentul României, va demara strângerea de semnături care vor însoţi Petiţia privind reabilitarea DN 19 E – Biharia – Chiribiş şi a DN 19 B – Chiribiş – Suplacu de Barcău.

Petiţia cu semnăturile ce vor fi strânse în acestă săptămână va fi transmisă către Guvernul României în data de 14 decembrie 2015.

Acest demers nu este singular şi a fost iniţiat din nevoia de a trage un semnal de alarmă către toţi factorii implicaţi, faţă de necesitatea alocării de urgenţă a fondurilor necesare reabilitării acestor drumuri, nedemne de o ţară europeană şi de judeţe atât de importante din România. Este vorba de drumuri care fac legătura cu oraşe importante ale judeţelor Bihor sau Sălaj – fie că vorbim de oraşul Marghita, Municipiile Oradea sau Zalău.
Aceste drumuri sunt de la an la an într-un stadiu şi mai avansat de degradare – asfalt deteriorat, numeroase gropi – toate acestea făcând aproape imposibilă circulaţia maşinilor în zonă.
Cele două tronsoane de drumuri au nevoie urgentă de fonduri pentru asigurarea unor reparaţii de calitate, iar acestă acţiune are menirea să determine alocarea rapidă a acestor fonduri, astfel încât traficul în zonă să se desfăşoare în condiţii decente.

Adrian Miroslav Merka,
Deputat Grupul Parlamentar al minorităţilor naţionale
Preşedinte UDSCR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam