Primăria Oradea continuă lucrările de reabilitare a Podului Sf. Ladislau din Piața Unirii.
Până acum au fost demontate bordurile de piatră, a fost frezat și decapat asfaltul până la structura de grinzi și tablier a podului. Totodată au fost desfăcuți parapeții și s-au tăiat conductele de rețele de pe pod.
În prezent se montează esafodajele și structura de ridicare a grinzii independente, iar săptămâna viitoare urmează să se lanseze grinda independentă.
Decizia de reabilitare a podului a fost luată având în vedere faptul că podul a fost construit în anul 1954, iar de atunci nu a fost supus reparațiilor capitale.
Având în vedere faptul că în acest an au loc lucrări de reabilitare a Pieței Unirii, administrația locală a decis să reabiliteze și acest pod. Astfel lucrările de reabilitare au începute în luna septembrie și urmează să fie finalizate până la sfârșitul lunii martie 2016. În funcție de modul în care lucrările vor avansa dar și de condițiile meteo, circulația pietonală de pe pod ar urma să fie redeschisă din 21 decembrie 2015.
Valoarea lucrărilor este de 5.150.599,62 lei + TVA, iar acestea sunt executate de S.C Firesta-Fiser Rekonstrukce Stavby A.S, câștigătorul licitației.

Cu stimă,
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam