Vineri, 12 iunie 2015, la Hotel “Impero” din Oradea a avut loc seminarul organizat de Asociaţia Filantropia Oradea în cadrul Proiectului „Spune Stop Inactivităţii”. La eveniment au participat reprezentanţi ai mediului de afaceri, organizaţii non-guvernamentale din domeniul social şi conducători ai unor instituţii deconcentrate (AJPIS, AJOFM Bihor).

Scopul întâlnirii a fost de a o oferi un cadru de dezbatere privind îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a şomerilor de lungă durată şi a persoanelor inactive din judeţul Bihor. Totodată, cu această ocazie au fost diseminate rezultatele intermediare ale implementării proiectului, precum și stadiul cursurilor de formare profesională organizate.

“Până în prezent, în judeţul Bihor, am oferit servicii de formare profesională în domeniiile lucrător comercial, îngrijitor copii şi îngrijitor persoane în vârstă pentru un număr de 168 de persoane. În lunile Iunie şi Iulie vor fi demarate două grupe de cursanţi în judeţele Sălaj şi Satu Mare, cărora li se vor oferii cursuri de iniţiere pentru ocupaţia de infirmieră. Toate grupele de cursanţi beneficiază de servicii complete de mediere a muncii, informare şi consiliere profesională, cât şi de consiliere privind egalitatea de şanse şi de gen, urmând ca ei să fie monitorizaţi timp de şase luni după terminarea cursurilor, pentru a verifica gradul de realizare a scopului integrativ al proiectului”, a declarat pr. Laurenţiu Lazăr, coordonator de proiect din partea Asociaţiei Filantropia.

Proiectul „Spune Stop Inactivităţii” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 „Investeşte în oameni!”, obiectivul său fiind îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a şomerilor de lungă durată şi a persoanelor inactive.

Oradea, 10 iunie 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam