Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă este co-aplicant alături de serviciile publice de ocupare din Danemarca, Finlanda, Slovenia, Irlanda, Portugalia si insulele Azore in cadrul proiectului TMS-Your First Eures Job, proiect aprobat de Comisia Europeană pentru perioada 01.06.2015-31.05.2017 in care Serviciul Public de Ocupare din Suedia este aplicant principal.
Obiectivul general al proiectului este de a sprijini mobilitatea tinerilor in vârsta de 18-35 de ani in tarile UE, de a asigura suport pentru găsirea unui loc de muncă, prin consiliere, mediere si servicii de recrutare, folosind capacitatea reţelei serviciilor publice si a reţelei EURES având ca rezultat concret plasarea a minimum, 1200 de tineri la nivel european, prin acordarea unui număr corespunzător de subvenţii de mobilitate.
Programul ,,Primul tău loc de munca EURES’’ se adresează tinerilor solicitanţi de locuri de muncă si angajatorilor care caută să îşi ocupe posturile vacante.
Astfel, locurile de muncă vacante din toate statele UE, precum şi din Norvegia şi Islanda pe care pot aplica cetăţenii români si europeni sunt afişate pe portalul EURES al locurilor de muncă vacante la nivel european.
De asemenea, tinerii in vârsta de 18-35 de ani pot contacta oricare din cele 8 ţari participante la proiectul YFEJ pentru a obţine informaţii despre proiect si oportunităţile de ocupare.
Informaţii privind aplicaţiile se pot obţine accesând link-urile:
http://eures.anofm.ro/firstEuresJob.php
http://www.arbetsformedlingen.se/Globalmeny/Other-languages/Your-first-EURES-job.html

DIRECTOR EXECUTIV,
BEKESI CSABA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam