Vineri, 13 noiembrie 2015, incepand cu ora 19:00, va avea loc la Oradea, in cadrul salii de evenimente Grand Palace, prima expozitie de pictura a artistului Iulia Deme – Spovedania unui suflet.

Cuvintele sunt de prisos cand sufletul are atat de multe de spus. Expozitia Spovedania unui suflet a artistului Iulia Deme cuprinde o colectie de lucrari realizate de-a lungul a 4 (?) ani si reda un univers interior absolut fascinant. Peisaje, portrete, cadre interioare cu flori multicolore si diferite obiecte anume surprinse si aduse la lumina – toate acestea deschid calea spre sufletul artistului ce exprima prin culoare ceea ce simte.

In atelierul sau Iulia Deme contureaza o lume in care frumosul invinge, o portita vizuala pentru a evada intr-o lume cuprinsa de armonie , ferita de trecerea timpului in panza artistului. 30 (?) de lucrari – 30 de momente capturate in picturi – vor fi prezentate pentru prima ora intr-o seara de vineri celor ce apreciaza arta frumosului si sunt dispusi sa observe si chiar sa admire in tacere universul interior al Iuliei.

Expozitia Spovedania unui suflet este o expozitie deschisa publicului oradean ce apreciaza arta.

Note critice:

„Un artist cu o puternica personalitate, Iulia Deme ne aduce pe simeze atat naturi statice, cat si peisaje si portrete, demonstrand astfel, talentul si stapanirea artelor vizuale.
Tusele picturale sunt puse cu mare maiestrie pe suprafata plastica, creand un joc intre agitatia interioara specifica fiecarui artist vizual si linistea ce se asterne la finalul ultimului acord al realizarii operei. Cromatica sa este atent cantarita, iar tonurile si nuantele intregesc prin calitatea lor echilibrul lucrarii. Compozitiile sale nu sunt unele lasate la voia intamplarii, ci sunt atent construite, in spatele lor ascunzandu-se ore de munca asidua, ore petrecute in intimitatea atelierului de pictura.
Iulia Deme este un plastician care, cu mult talent si daruire, reuseste sa aduca pe simezele Galeriei de Arta Elite Prof Art arta contemporana de inalta calitate. Fiind o fire sensibila pusa in slujba artei plastice, artista ne propune o lume cu inalte note, armonie si frumusete”
(Petre Emanuel Gherghu, Artist Vizual Doctorand in Istorie).

„Felicitari Iulia, stiu ca talentul tau ca un tavalug te-a adus in cercul celor privilegiati ai artei, in centrul celor care o creeaza. Ai lucrari atat de desavarsite, incat as putea locui in peisajele pe care le pictezi, m-as putea indragosti de doamnele superbe si pline de gentilete si romantism, probabil ca as incerca sa pun apa florilor din panzele tale, desi stiu ca niciodata nu se vor ofili, fiecare din lucrari e o poveste spusa de sufletul tau, fiecare culoare si nuanta sunt cuvinte ce doar se asteapta a fi intelese.”
(Dolga Ionel Claudiu – FrameVision)

Sfârşit
Persoana de contact: Nicoleta Pecherle | contact@nicoletapecherle.com | 0747 302 877

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam