Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” a preluat azi clădirea Spitalului Clinic de Neurologie și Psihiatrie, situată în Oradea, la intersecția dintre strada Louis Pasteur și strada Colinelor, clădire aflată într-o stare avansată de degradare, pentru care a existat un litigiu.
Sindicatul Liber din Învățământ Bihor, în calitate de continuator al Asociației Învățătorului, a solicitat, în temeiul Legii nr.10/2001, restituirea în natură, respectiv măsuri reparatorii prin echivalent pentru imobilul înscris în CF 6865 Oradea, cu nr. topo 128/3, reprezentând clădirea Spitalului Clinic de Neurologie și Psihiatrie, situat în Municipiul Oradea, la intersecția dintre str. Louis Pasteur și str. Colinelor.
Prin Sentința civilă nr.71/C/2010 a Tribunalului Bihor, s-a emis o decizie de restituire în natură în favoarea Sindicatului Liber din Învățământ Bihor pentru acest imobil. De asemenea, s-a stabilit în favoarea Spitalului Clinic de Neurologie și Psihiatrie Oradea un drept de retenție până la concurența sumei de 3.610.000 lei, sumă care reprezintă investițiile aduse acestui imobil, dat fiind faptul că, la data preluării imobilului de către Statul Român, construcția nu era finalizată.
Pentru recuperarea creanței de 3.610.000 lei, stabilită prin hotărârile judecătorești, a fost pornită executarea silită de către Spitalul Clinic Municipal Gavril Curteanu, succesorul Spitalului Clinic de Neurologie și Psihiatrie Oradea, împotriva Sindicatului Liber din Învățământ Bihor. Împotriva somației de executare silită Sindicatul Liber din Învățământ Bihor a formulat contestație la executare, contestație care a fost respinsă de către instanță.
Ca urmare, Sindicatul Liber din Învățământ Bihor a solicitat stingerea creanței în cuantum de 3.610.000 lei datorată Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, prin predarea imobilului către Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu”. Astăzi a avut loc semnarea contractului de vânzare-cumpărare direct ca parte a procedurii de executare silită între Sindicat și Spitalul Clinic, ceea ce înseamnă că de azi Spitalul Municipal devine proprietarul imobilului situat la intersecția Louis Pasteur cu strada Colinelor.
Având în vedere că în perioada următoare va avea loc deschiderea de axe de finanțare pentru unități spitalicești și de învățământ, Primăria Oradea are în vedere preluarea acestei clădiri, pentru a fi inclusă într-un proiect de reabilitare cu finanțare europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam