Astăzi, 1 aprilie 2016, în prezența Ministrului Sănătății, dl Patriciu Achimaș Cadariu a fost inauguat blocul operator cu 10 săli de operație de la etajul III al Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea,in valoare de 5 milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene, din fonduri ale administrației locale și din fondurile proprii spitalului.
Ministrul Sănătății, dl Patriciu Achimaș Cadariu a fost întâmpinat de managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, dl Gheorghe Carp și de primarul Ilie Bolojan.
La eveniment au mai fost prezenți: președintele Consiliului județean – dl. Cornel Popa, rectorul Universității Oradea – Constantin Bungău, dar și numeroși medici și alte cadre medicale.
Prima oprire a fost făcută la etajul II al spitalului, unde a fost vizitată Secția de cardiologie intervențională cu cele două angiografe, sala de operație chirurgie vasculară și zona de terapie intensivă coronarieni. Această secție a fost realizată în anul 2013 prin proiectul „Centrul Euroregional de Intervenţie Cardio-vasculară Invazivă „Viva Anima”” și a beneficiat de finanţare nerambursabilă în proporţie de 98% prin intermediul Programului de cooperare transfrontalieră România-Ungaria 2007-2013.

Managerul Gheorghe Carp l-a însoțit apoi pe Ministrului Sănătății, dl Patriciu Achimaș Cadariu la etajul III al spitalului pentru a vedea întregul bloc operator cu cele 10 săli de operație ce deservesc toate specialitățile chirurgicale din Spitalul Județean.

Blocul operator cuprinde următoarele zece săli de operație: Sala 1 – chirurgie plastică și arși; Sala 2 – chirurgie generală pentru Secția Chirurgie generală II; Sala 3 – chirurgie generală pentru Secția Chirurgie Generală I; Sala 4 – neurochirurgie; Sala 5 – oftalmologie; Sala 6 – chirurgie buco- maxilo- facială și ORL; Sala 7 și 8 – ortopedie; Sala 9 și 10 – urgențe chirurgicale și ortopedie. La toate aceste se adaugă alte spații conexe ce deservesc activitatea medicală, precum sală pre și postoperatorie, sala etc.

”Ceea ce vedem aici, la Spitalul Județean Oradea e rezultatul unui management corect și performant, dublat de o descentralizare care s-a făcut la modul corect și în care autoritățile locale au fost total implicate. Modul în care conceptual a fost structurat acest bloc operator este unul modern, este unul la zi. Felicit conducerea spitalului și administrația locală pentru implicare!”, a spus Ministrul Sănătății , dl. Patriciu Achimaș Cadariu

Cu stimă,
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam