In cadrul ședinței Consiliului Local de joi, 29 ianuarie, consilierii locali vor avea de discutat un nou proiect al municipalității, respectiv cel de reamenajare a spațiilor de parcare pentru autovehicule și spații verzi în zona curţii blocului de pe strada Republicii nr. 25-27.
Deoarece necesitatea locurilor de parcare în zona centrală este o realitate, se doreşte reabilitarea şi reamenajarea zonei de locuințe din perimetrul cuprins între strada Republicii și parcarea supraetajată din zona Tribunalului Oradea (zona fostei cafenele Kokoon), prin crearea de locuri de parcare, amenajarea de trotuare, alei, spaţii verzi, realizarea scurgerii apelor pluviale.
În urma construirii parcării supraetajate de pe strada Tribunalului, pentru obținerea autorizației de funcţionare din partea ISU Crișana a fost necesară demolarea construcțiilor din vecinătatea Complexului multifuncțional cu parcare, acestea aflându-se în coridorul de utilitate publică privind „Drum de acces pentru autovehiculele speciale de intervenție pentru situații de urgență”, între strada Tribunalului și strada Gheorghe Dima, blocând intervenția (accesul) autospecialelor în caz de incendiu.
În urma demolării, s-a constat că în curtea interioară a blocului din perimetrul respectiv spaţiile de parcare sunt momentan insuficiente. Prin urmare, se dorește amenajarea a 32 locuri de parcare, o zonă cu spații verzi, alei și trotuare, respectiv amenajarea unui loc de joacă pentru copii.
”Având în vedere că, în zona centrală, în apropierea pietonalului, nu există nici un spațiu de joacă pentru copii, această inițiativă a municipalității va fi benefică pentru cetățenii din această zonă a orașului”, a declarat primarul Ilie Bolojan cu privire la lucrările care vor fi efectuate aici.
În cazul în acest proiect va fi aprobat de Consiliul Local, Primăria Oradea va trece la execuția lucrărilor. Acestea vor fi finalizate până la finalul lunii iunie sau începutul lunii iulie, a mai spus primarul Oradiei.

Cu stimă,
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam