În continuarea investiţiilor finanţate în cadrul etapei I de reabilitare a sistemului de termoficare al municipiului Oradea, ale căror lucrări sunt prevăzute a fi finalizate în cursul anului 2015 (construirea noii surse de cogenerare pe gaz şi reabilitarea reţelelor primare de termoficare – magistralele M1 şi M3, precum şi racordurile la punctele termice ce le deservesc, în total 17,5 km reţea), Municipiul Oradea a fost selectat ca beneficiar al unui contract de finanţare suplimentar, prin care să fie susţinută financiar o investiţie în reabilitarea a încă aproximativ 20,28 km de traseu conductă magistrală.
Etapa a II-a a proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice” are drept obiectiv creşterea eficienţei energetice a sistemului centralizat de alimentare cu căldură din municipiul Oradea, prin reabilitarea a 20.28 km de conducte magistrale.
În cadrul şedinţei Consiliului Local de joi, 26 martie, vor fi supuşi aprobării proiectele de hotărâre cuprinzând studiul de fezabilitate şi participarea Municipiului Oradea în calitate de solicitant al finanţării la realizarea proiectului.
Valoarea cheltuielilor eligibile este de 27.148.794,34 euro, valoarea cheltuielilor neeligibile reprezentând TVA de 6.437.310,95 euro. Durata de realizare a investiţiei este 7 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam