Asociația „Gheorghe Șincai” a studenților în Istorie anunță organizarea celei de-a XVII-a ediții a sesiunii internaționale de comunicări științifice studențești „Știință. Cultură. Civilizație”.

Sesiunea științifică, cu o evidentă tradiție, este adresată în primul rând studenților, masteranzilor și doctoranzilor domeniului Istorie, dar și celor de la domeniile conexe, fiind un eveniment de mare interes și care atrage anual la Universitatea din Oradea zeci de participanți.

În acest an, avem onoarea de a fi gazdele a circa 73 de studenți, veniți de la 10 centre de învățământ superior importante atât din țară (Universitatea din București, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” ș.a.) cât și din afara țării (Republica Moldova și Italia): Universitatea de Stat din Chișinău, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” Chișinău, Università degli Studi di Padova. Evident, la aceștia se adaugă un număr important de participanți de la Universitatea din Oradea.

Lucrările sesiunii științifice se vor desfășura în perioada 8 – 9 mai 2015, comunicările fiind structurate pe secțiuni, majoritatea de istorie (Istorie veche și Arheologie; Istorie medie și Antropologie – secțiune dedicată memoriei profesorului Barbu Ștefănescu; Istorie modernă, Istorie contemporană), dar și de sociologie. Deschiderea manifestării va avea loc în sala de conferințe a Bibliotecii Universității din Oradea, vineri, 8 mai 2015, de la ora 9:30.

Marius Ștefan Deaconu, președinte ASI „Gheorghe Șincai”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam