Colegiul Asistenților Sociali din România – Sucursala Bihor în parteneriat cu Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Bihor au organizat workshop-ul „Calitatea în domeniul serviciilor sociale”, în cadrul programelor de formare profesională a asistenților sociali a CNASR și în cadrul Campaniei de consiliere si informare referitoare la legislatia din domeniul asistentei sociale 2015, derulată de AJPIS Bihor.
La eveniment au participat 60 de persoane, asistenți sociali din județul Bihor care sunt angajați în mediul privat (ONG-uri) dar și la instituții publice, precum și reprezentanți ai instituțiilor publice și private care activeaza în domeniul social în județul Bihor.
Interesul de a participa la acest eveniment din partea profesioniștilor din domeniul social a fost mare deoarece schimbările legislative din domeniul acreditării serviciilor sociale impun furnizorilor de servicii noi standarde minime de calitate.
Evenimentul organizat sub forma de workshop, pe grupuri de lucru, s-a dovedit a fi extrem de interesant, cu foarte multe informații transmise, schimburi de experiența între profesioniști și multe întrebari care și-au găsit răspuns.
”Calitatea în domeniul serviciilor sociale ar trebui să reprezinte o preocupare permanentă pentru furnizori, pentru personalul serviciilor sociale, precum și pentru autoritățile publice care trebuie să răspundă nevoilor și așteptărilor beneficiarilor. Evaluarea și monitorizarea calității în domeniul serviciilor sociale se realizeaza în baza unor standarde, criterii și indicatori. Asistenții sociali trebuie să fie cei care se asigură de buna calitate a serviciilor oferite și de aceea considerăm oportun să organizăm workshop-uri pe acestă temă” a menționat doamna Claudia Torje, președinte al Sucursalei Bihor a Colegiului Național al Asistenților Sociali din Romănia.
Mulțumim Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Bihor, domnului director executiv Felix Cozma, pentru amabilitatea de a ne fi parteneri în organizare, angajaților AJPIS care au participat la eveniment și au pus la dispoziția participantilor informații referitoare la modificiarile legislative din domeniul asistentei sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam