Primăria Oradea împreună cu Fundaţia pentru Protejarea Monumentelor Istorice din Judeţul Bihor, entitate care administrează Turnul Primăriei Oradea, lansează programul “Arta în obiective turistice”.
Programul debutează astăzi, 30 aprilie 2015, cu vernisarea expoziției ”Acul de aur”, organizată de d-na Belicciu Hortenzia și cuprinde 30 de goblenuri reprezentând în cea mai mare parte reproduceri ale marelui pictor Nicolae Grigorescu. Expoziția poate fi admirată în Turnul Primăriei de toți cei interesați în perioada 30 aprilie – 10 mai 2015.
Pasionată de arta goblenului, doamna Belicciu Hortenzia împlinește azi 89 de ani, iar această expoziție este pentru dânsa una organizată într-un moment aniversar. La aranjarea exponatelor, d-na Belicciu Hortenzia a fost ajutată de fiica ei și de cei doi nepoți, ambii pasionați de artă.
Totodată, în organizarea evenimentului, d-na Belicciu a fost sprijinită de Uniunea Femeilor Bihor, organizație din care face parte.
”Ținând cont de succesul pe care l-am avut cu expoziția dedicată împlinirii a 100 de ani de la izbucnirea primului război mondial şi a 70 de ani de la eliberarea Oradiei, expoziţie intitulată „Arta în tranşeele primului război mondial”, care a putut fi admirată de sute de elevi în cadrul programului ”Școala Altfel”, ne-am gândit că organizarea și a altor expoziții în cadrul unui proiect inedit ”Arta în obiective turistice” este mai mult decât binevenită. Deja avem oferte pentru încă două expoziții. Cu acestă ocazie lansăm o invitație către toți artiștii să vină să susțină acest proiect prin organizarea unor expoziții tematice în Turnul Primăriei”, a spus directorul executiv al Fundaţiei pentru Protejarea Monumentelor Istorice din Judeţul Bihor, d-na Angela Lupșea.
De menționat, că Turnul Primăriei va fi închis mâine, de 1 Mai, dar sâmbătă și duminică va fi deschis între orele 12:30 – 19:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam