Dragobetele, zeul iubirii la daci, dar si al bunei dispozitii, numit și Cap sau Început de Primăvară, precede Mărtișorul, adevărata sărbătoare de revenire a naturii la viață. Cu această ocazie femeile social democrate din Oradea au împărțit în oraș 2700 de pliante pentru a reaminti povestea dragostei la români, tradițiile și obiceiurile legate de această sărbătoare.
Sala „Florica Ungur” din municipiul Oradea a găzduit un spectacol în care am redescoperit împreună cu invitații, prin poezie, muzică, dans și momente vesele, sărbătoarea iubirii. In jur de 200 de orădeni s-au bucurat de programul pregătit de organizatoarele evenimentului. După o frumoasă prezentare a semnificației zilei de 24 februarie și a tradițiilor populare legate de Dragobete susținută de profesor Elena Chivari-Moțoc, pe scenă au evoluat: Corul Voces dirijat de profesor Schneider Arnold, grupul vocal al ansamblului Florile Bihorului coordonat de profesor Anamaria Gal, copiii talentați Anemarie Popovici si Rares Ivanov, grupul de dansatori de la ansamblul Florile Bihorului îndrumați de profesor Florica Negrau, cântareața de muzică populară Teodora Sandru și actrița Zentania Lacatos care a recitat și apoi a încântat auditoriul interpretând aria Viljei din opereta Văduva Veselă (Franz Lehar). Momentele vesele, inspirate din tradițiile maramureșene, oferite de colegele noastre Sonia Drăghici și Maricica Juca, au stârnit ropote de aplauze. Tot în cadrul spectacolului au evoluat pe scenă Alexandrina, Iulia și Florian Chelu răsfățând publicul cu frumoasele lor cântece. În aplauzele publicului, din partea Organizatiei de Femei Social Democrate din Oradea, domnului Florian Chelu Madeva i s-a înmânat diploma de excelentă pentru 40 de activitate artistică și culturală desfășurată în municipiul Oradea.
La finalul spectacolului, prezentatoarea Titiana Cherteș a invitat spectatorii să guste din bucatele tradiționale pregătite de doamnele social democrate din Oradea.

26.02.2016 Biroul de presă al PSD Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam