În cursul zilei de azi, 7 august, primarul Ilie Bolojan a anunțat în cadrul unei conferințe de presă faptul că administrația locală a parcurs toate procedurile legale pentru a putea semna contractul de racordare a centralei noi pe gaz în sistemul național de transport gaz cu administrația sistemului, compania Transgaz. Semnarea contractului va avea loc în cursul săptămânii viitoare.
Contractul de racordare permite ca municipiul Oradea să cumpere gazul pentru viitoarea centrală a orașului fără să plătească tariful de distribuție.
Primarul a anunțat că tot în cursul săptămânii viitoare va avea loc semnarea contractului de cesiune de lucrări aferente racordului noii centrale pe gaz la rețeaua națională de gaz.
”Din cele 53 milioane de euro cât reprezintă valoarea contractului de finanțare pe fonduri europene pentru centrala de gaz, aproximativ 1,7 milioane de euro reprezintă contravaloarea lucrărilor de branșare. Sunt aproximativ 950 de metri de conducte care urmează să lege noua centrală de magistrala transgaz, în plus vom realiza toate instalațiile care sunt necesare.
Având în vedere că Oradea, conform estimărilo, achiziționează într-un an cantități importante de gaz pentru viitoarea centrală, economia realizată în urma faptului că nu vom mai plăti tariful de distribuție va fi de cel puțin 7 milioane euro într-un an călduros și într-un an cu iarnă mai grea ar fi în jur de 10 milioane euro. În prezent, conform reglementărilor ANRE, tariful de distribuție este de aproximativ 29,6 lei/megawat/oră și, confom estimărilor, ar trebui să consumăm între 1,2 milioane megawați și 1,5 miloane megawați/oră/an ca și consum pentru centrală. Astfel, economia realizată ar permite municipiului să mențină tariful la gigacalorie la un nivel bun pentru populație”, a declarat primarul Ilie Bolojan.

Cu stimă,
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam