În perioada 19-26 martie 2015, Administraţia Bazinală de Apă Crişuri organizează evenimente dedicate Zilei Mondiale a Apei.

În fiecare an, pe 22 martie, lumea întreagă sărbătoreşte elementul vital vieţii, şi anume: APA. Pentru acest eveniment, A.B.A Crişuri a pregătit activităţi menite să încurajeze cooperarea între instituţiile statului, agenţii economici, instituţiile de învăţămant precum şi ONG-uri.

„Saptămâna Apelor” debutează joi, 19 martie, cu acţiunea „Să păstrăm apele curate”. În cadrul acestei acţiuni elevii Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea vor primi vizita îndrăgitei mascote STROPI şi a prietenului său peştişorul Ovi.

Vineri, începând cu ora 11, peste 100 de voluntari din cadrul Centrului de Resurse al Comunitaţii Suplacu de Barcău se vor alătura echipei A.B.A Crişuri pentru o amplă acţiune de igienizare organizată la acumularea Suplacu de Barcău. Tot vineri, membrii Clubului de Mediu din municipiul Beiuş vor igieniza Valea Nimăieşti.

Comitetul de Bazin Crişuri se va întâlni marţi, 24 martie pentru o şedinţă special dedicată Zilei Mondiale a Apei. Comitetul reuneşte reprezentanţi din partea prefecturilor, primăriilor, consiliilor judeţene, din partea ONG-urilor şi a agenţilor economici din bazinul hidrografic Crişuri. Pe ordinea de zi se află: Planul pentru Secetă, scenariile pentru hărţile de inundaţii precum şi consultarea publicului pe tema aglomerărilor umane.

Activităţile dedicate Zilei Mondiale a Apei se vor finaliza joi, 26 martie, când sunt programate exerciţii de simulare pentru activitatea de hidrologie. Astfel, pe cursul râului Crişul Repede, la Priza de Apă Oradea, se vor organiza activităţi demonstrative de măsure debite şi nivele precum şi activităţi de intervenţie la inundaţii.

Pentru fiecare acţiune în partea vom reveni cu amănunte.

Administraţia Bazinală de Apă Crişuri
Str. Ion Bogdan, nr. 35, 410125 Oradea,Tel: (0259) 442 033; (0259) 443 892; Fax: (0259) 444 237
Birou Relaţii cu Presa
Anca MIHOCIU
E:mail: presa_abacrisuri@yahoo.com
Tel: 0746/179564

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam