Poliţiştii locali au demarat o amplă acţiune, în perioada 1 – 24 februarie 2015, în vederea surprinderii şi sancţionării persoanelor care sustrag deşeurile reciclabile din recipientele de precolectare sau colectare selectivă, de tip iglu.
Astfel, în urma acţiunilor desfăşurate au fost surprinse 33 de persoane în timp ce scoteau deşeurile din recipientele de precolectare sau colectare selectivă, de tip iglu, în vederea valorificării acestor bunuri la punctele de reciclare din Municipiul Oradea.
Persoanele surprinse au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 6.000 lei, în baza H.C.L nr. 386 din 2009 modificată, iar conform O.G. nr. 2 din 2001 modificată, art. 5, alin. 3, lit. a) bunurile, folosite sau rezultate din contravenţii, au fost confiscate şi predate operatorului licenţiat şi cu delegare de gestiune din partea Primăriei Oradea, RER ECOLOGIC SERVICE în vederea predării acestora la punctul de colectare ECO BIHOR de pe strada Matei Corvin.
Pe viitor, poliţiştii locali vor continua acţiunile de surprindere şi sancţionare a persoanelor care sustrag deşeurile reciclabile din recipientele de precolectare sau colectare selectivă, de tip iglu. 24 de h din 24 h, patrulele de sector, precum şi patrula de serviciu, formată dintr-un echipaj mixt – Poliţia Municipiului şi Poliţia Locală va supraveghea acest lucru.
Poliţia Locală Oradea reaminteşte numărul de telefon la care cetăţenii pot apela, pentru a semnala diferite situaţii din sfera ei de competenţă: 0259.969 – Dispecerat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam