Bursa Specială a locurilor de muncă, organizată la Casa de Cultură Zilahy Lajos din Salonta în perioada 8-11 decembrie în organizarea AJOFM Bihor şi FireWhite Software & IT Services, cu sprijinul Primăriei Salonta, a relevat un adevăr pe cât de simplu pe atât de îmbucurător: în Salonta, rata de ocupare profesională este mai ridicată decât în restul judeţului.

În primele trei zile ale Bursei locurilor de muncă de la Salonta s-au prezentat în faţa reprezentanţiilor AJOFM şi a angajatorilor abia 132 de şomeri şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă (faţă de 300 la Aleşd şi 400 la Beiuş, n.r.). “Suntem o comunitate harnică, în care majoritatea oamenilor care vor să lucreze sunt angajaţi deja, avem destul de multe fabrici în zonă, ba încă mai vin şi firme mari din judeţul Arad şi recrutează din Salonta. Ne bucură faptul că salontanii sunt percepuţi ca oameni serioşi şi buni salariaţi, de altfel multe dintre acţiunile primăriei au şi o componentă de responsabilizare a membrilor comunităţii locale”, spune Tórók László, primarul Salontei.

Au fost oferite foarte multe locuri de muncă în producţia de piese auto, industria mobilei, mase plastice, confecţii, componente electronice şi cablaje auto, unii dintre cei mai mari angajatori din zonă fiind prezenţi: Kromberg & Schubert, VPK, JaszPlast etc. Potrivit reprezentanţilor AJOFM Bihor, în Salonta este cel mai mic număr de şomeri indemnizaţi:

Aceasta a fost ultima bursa specială a locurilor de muncă din acest proiect şi din acest an. Bursele locurilor de muncă desfăşurate în cele trei oraşe bihorene fac parte dintr-un proiect mai amplu, “Cercetarea şi prognozarea pieţei muncii din vestul României. Evidenţierea şomajului neînregistrat din judeţul Arad”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-1013 “Investeşte în oameni !”, extins şi în judeţul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam