Viceprimarul Huszar Istvan a susținut azi, 10 iunie 2015, o conferință de presă la Sala Sporturilor ”Antonio Alexe” din Oradea, în cadrul căreia a prezentat lucrările efectuate aici cu ocazia Campionatul European de Baschet Feminin.
La conferință au mai fost prezenți: dl. Florin Birta – directorul CSM și d-na Tunde Benyovski – director adjunct Administrația Imobiliară Oradea (AIO) și dl. Adrian Voinescu – reprezentant al Federației Române de Baschet.

Oradea găzduiește Campionatul European de Baschet Feminin
”Suntem onorați să găzduim începând de mâine, 11 iunie, Campionatul European de Baschet Feminin, care se va desfășura în două orașe din România: Oradea și Timișoara. La Oradea vor juca echipele din cinci țări: Polonia, Grecia, Turcia, Italia și Belarus. Cele două locații din țară au fost vizitate de reprezentanții FIBA, care și-au dat acordul pentru desfășurarea campionatului”, a spus viceprimarul Huszar Istvan.
Faptul că în perioada 11.06.2015 – 17.06.2015, Sala Sporturilor ,,Antonio Alexe’’ este una dintre locațiile unde se va organiza Campionatul European de Baschet Feminin a necesitat mai multe lucrări de amenajare, dar și schimbarea destinației inițiale pentru anumite spații din cadrul acestui complex sportiv.
Directorul Florin Birta a precizat că la acest mare eveniment sportiv va fi prezentă toată spuma Federației Române de Baschet.

Sala Sporturilor „Antonio Alexe” – o sală amenajată la standarde europene
„Oradea va rămâne în urma acestui campionat european cu o sală amenajată la standarde europene. Este o onoare pentru Oradea că a putut fi parteneră la un eveniment de o asemenea anvergură. Mă bucur că am reușit să aducem sala la acest nivel. Comparând Sala Sporturilor Antonio Alexe cu vechile săli din țară, pot spune că cea de la Oradea este una dintre cele mai frumoase”, a completat directorul CSM, Florin Birta.
Lucrările efectuate au fost următoarele: amenajarea suprafeței de joc (lăcuirea și trasarea terenului de joc); reparații la parchetul din sala de box și lăcuirea acestuia; montarea a două reflectoare, respectiv suplimentarea corpurilor de iluminat, conform cerințelor Federaţiei Europene de Baschet; înlocuirea ușilor uzate; montarea unui perete din rigips care delimiteaza „sala de scrimă” de zona tribunelor, respectiv reparații și zugrăveli la tavane și pereți; montarea unui glasvand din PVC în zona scărilor lângă sala de scrimă; placaje din gresie la casa scării; amenajarea unui nou grup sanitar în apropierea zonei de arbitri; refacerea zugrăvelilor degradate la „holul nr. 9”; placaje din gresie la sala de haltere; montarea unei uși mobile pe holul din vecinătatea sălii de karate.
Pe lângă reparațiile curente și amenajările interioare s-au mai realizat și serviciile logistice necesare desfășurării în bune condiții a Campionatului European de Baschet Feminin 2015 (servicii realizate cu ajutorul firmei RDS&RCS). Totodată, s-au achiziționat containere tip grup sanitar, necesare pentru a îndeplini cerința ca fiecare vestiar să dețină grup sanitar propriu.
Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 625.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Protected by WP Anti Spam